Csatlakozz hozzánk

Hírek

Festői környezet, 3 napos motorzúgás, Carpath Enduro

Egy verseny a kemény Enduro kedvelőinek

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A Carpath Enduro a Román Motoros Szövetség egyik világszerte közismert versenysorozata. 2017-ben június 23-25-ig tartott, Erdélyben, Predealban.
A verseny alatt megrendezésre került az Extrém Enduro EB, Extrém Enduro Balkán Bajnokság, Roman Hard Enduro Bajnokság, valamint egy nyílt kupa is.

Festői táj, télen-nyáron

Ilyen gyönyörű helyen ritkán élvezhetünk ilyen kemény versenyt, hiszen köztudott, hogy Predeal ami Románia legmagasabban fekvő városa, híres a nevezetes hegyeiről. Itt található a Postavarul, Piatra Mare és Bucegi. Északról a Temes, délről a Prahova folyó határolja. Közkedvelt hegyi kirándulóhely, hűvös nyárral és hideg, zord téllel. Kirándulási lehetőségei szinte végtelenek. Meseszép környék.

Akadályok

Ezen a friss levegőjű erdők, hegyek közt található a pálya ami természetes műutat nem érint, végig természetes úton halad, némi akadállyal. A pálya a ZWE tulajdona, ami 2011-ben lett alapítva a sportág kedvelői számára.
A helyszínre egy edzés során talált rá egy lelkes kemény endurós csapat (World Extreme Zen csoport tagjai), s lenyűgözte őket a hely szépsége és nehézségei. 

Külön előnye, hogy közel van a főbb közlekedési útvonalakhoz, és a Sibiu nemzetközi reptérhez.

Már hetedik éve tartanak itt versenyeket, és nem kisebb nevekkel lehet találkozni, mint a világhírű Graham Jarvis (aki második lett idén az Erzbergrodeón), Honny Walker, Alfredo Gomez (aki tavaly megnyerte a versenyt, és pár napja az Erzbergrodeót), és akik mellett valljuk be, elég nehéz labdába rúgni.

A verseny minden évben egyre sikeresebb és biztos, hogy még sikeresebb évek elé néz. Idén több mint 15 ország motorosai képviseltették itt magukat hogy összecsapjanak a hegyen, erdőn át vezető, akadályokkal teli kemény versenyen. A kemény férfiak közt, még egy maréknyi belevaló nő is.

Természetesen most is a világ legjobbjai vettek részt, mint például Billy Bolt, Travis Teasdale, és Pol Tarres. Magyar színekben képviseltek minket többek közt Markus Róbert, Hamar László, és sok erdélyi magyar, Varga Zsolt, Molnár Kicsi József.

A rendezvény első és második napján a hegyi környezetben körülbelül 75-95 kilométeren kell csapatni kategóriától függően fel a hegyre (1800 m) és különböző természet által létrehozott akadályokon át például fák, patakok, hegyi utak, éles kanyarokon keresztül.

Közzétette: Gabriel Muncu – 2017. június 25.

Elég kemény emelkedőkön sírták fel magukat a gépek amint az a videókon is látszik, érdemes élőben is megnézni. Tisztán észrevehető az is, hogy a versenyzők nagyon komoly fizikai megterhelésnek vannak kitéve, mégis jó hangulat uralkodik.  Az időjárás nem volt kegyes, az eső ott is megáztatta a földet, de egy igazi endurós még ennek is tuti örül. 🙂 Csúszkáltak is rendesen…

Végeredmények:

Ezzel a pofás kupával távozhattak nyerteseink

Kemény csajok

A képeket és videókat elnézve elfog a sárga irigység hogy nem láthattam testközelből ezt a fantasztikus versenyt,
így egy ami biztos: jövőre élőben! Én ott leszek. És ti? 😛

 

Comments

comments

Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending