Csatlakozz hozzánk
LOTUS TALMA

Hírek

Felhívás: Veszélyes Sisakok a Piacon!

Börtönre ítéltek egy férfit, aki gyenge minőségű sisakokat árult online.

Közzétéve

ekkor

halalos sisak
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Sokkoló fotókon mutatja be a Trading Standards, hogy mi maradt meg a sisakokból, miután végrehajtották rajtuk a szabvány teszteket. A jelentés szerint, a törvényben előírt maximum becsapódási erő hatszorosával kell számolnia, annak a motorosnak, aki ilyen sisakot használ.

A sisakoknak eredetileg öt különféle ütközéses vizsgálaton kellett volna átesniük, de már a másodiknál totál elpusztultak. Ezen a teszten egyébként olyan 1000 G-s gyorsulást engedtek át a motoros fejének. A határérték 275 G.

A Jiekai JK1000 típusú sisakok már attól behorpadtak ha kézzel megnyomták őket. A szíj pedig könnyen leszakítható volt róluk. A sisakok mindegyike hologramos matricával próbálta elhitetni, hogy mennyire biztonságos.

Ne spórolj az életeden!

Tudjuk, hogy a magyar valóság olyan messze van az ideálistól mint Makótól Jeruzsálem és, hogy senkit nem vet fel a pénz. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a motorozás piszok veszélyes és életed csak egy van. Eldöntheted magadnak. Kihagysz inkább pár bulit vagy megadod magadnak az esélyt, hogy túlélj egy esetleges balesetet. Te döntöd el mi a fontosabb.

Nálunk a shopban biztos találsz az igényeidnek megfelelő sisakot és ruházatot.

A veszélyes sisakokra egyébként egy razzia alkalmával talált a rendőrség egy peterborough-i raktárban. A tulajdonos Moortaza Waljit tizenöt pontban találták bűnösnek. Hat hónap felfüggesztettre és 180 órányi közmunkára ítélték valamint be kell fizetnie 13.000 fontnyi bírságot.

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending