Csatlakozz hozzánk

Hírek

Felhívás: Veszélyes Sisakok a Piacon!

Börtönre ítéltek egy férfit, aki gyenge minőségű sisakokat árult online.

Közzétéve

ekkor

halalos sisak
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Sokkoló fotókon mutatja be a Trading Standards, hogy mi maradt meg a sisakokból, miután végrehajtották rajtuk a szabvány teszteket. A jelentés szerint, a törvényben előírt maximum becsapódási erő hatszorosával kell számolnia, annak a motorosnak, aki ilyen sisakot használ.

A sisakoknak eredetileg öt különféle ütközéses vizsgálaton kellett volna átesniük, de már a másodiknál totál elpusztultak. Ezen a teszten egyébként olyan 1000 G-s gyorsulást engedtek át a motoros fejének. A határérték 275 G.

A Jiekai JK1000 típusú sisakok már attól behorpadtak ha kézzel megnyomták őket. A szíj pedig könnyen leszakítható volt róluk. A sisakok mindegyike hologramos matricával próbálta elhitetni, hogy mennyire biztonságos.

Ne spórolj az életeden!

Tudjuk, hogy a magyar valóság olyan messze van az ideálistól mint Makótól Jeruzsálem és, hogy senkit nem vet fel a pénz. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a motorozás piszok veszélyes és életed csak egy van. Eldöntheted magadnak. Kihagysz inkább pár bulit vagy megadod magadnak az esélyt, hogy túlélj egy esetleges balesetet. Te döntöd el mi a fontosabb.

Nálunk a shopban biztos találsz az igényeidnek megfelelő sisakot és ruházatot.

A veszélyes sisakokra egyébként egy razzia alkalmával talált a rendőrség egy peterborough-i raktárban. A tulajdonos Moortaza Waljit tizenöt pontban találták bűnösnek. Hat hónap felfüggesztettre és 180 órányi közmunkára ítélték valamint be kell fizetnie 13.000 fontnyi bírságot.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending