Csatlakozz hozzánk

Hírek

Felgyorsult iramban – Sebestyén Peti Le Mansban

Sebestyén Péter elégedetten távozhatott a Le Mans-i Red Bull MotoGP Rookies Kupa futamról.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

 

Miután Rijekában a dobogóra állhatott az Alpok-Adria bajnokságon, a sokkal erősebb mezőnyben is azonnal az elsők között villant fel a neve az időmérő monitorokon, ahogy elkezdődött a szabadedzés az összes Rookie-nak ismeretlen pályán. Átmenetileg akár negyedik is volt, a végén kilencediknek zárta a szabadedzést.

Ha tudott is javítani az időmérőre, a többiek még nagyobb léptekkel gyorsultak nála, így a rajtrács 16. helyéről indulhatott a versenyen. Ott viszont azonnal komolyra fordította a dolgot, és 12-ként jött vissza az első körből. Átmenetileg leszakadt egy kicsit az előtte haladó bolytól, de a végén hatalmas hajrába kezdett, ismét felzárkózott, és a 11. helyen intették le, csak hajszállal lemaradva az előtte haladó spanyol Cristian Trabalontól és a cseh Jakub Kornfeiltól.


 

„Nagyon tetszett nekem a pálya. A futómű problémáimat már Estorilban megoldottuk, az a beállítás, amit ott a WP technikussal kidolgoztunk, itt is tökéletes volt. Úgy éreztem az időmérő edzésen is, hogy jól haladok, mert együtt tudtam menni sok gyors emberrel. De ahogy utólag kiderült, azok mind akkor mentek gyorsabb kört, amikor nem találkoztam velük. Valamivel elronthattam a gyomrom, mert az edzés után nagyon fájt, ezért a születésnapi tortákból, amivel a Rookies Kupa rendezői és a Team Toth meglepett sem tudtam nagyon enni. De szerencsére másnapra rendbejött a gyomrom. A versenyen aztán jól elindultam, de aztán a harmadik körtől valahogy beragadtam. A végére fellazultam, és hirtelen éreztem, hogy sokkal jobb a ritmus, és csökken a távolság az előttem haladókhoz. Az utolsó körben utolértem Trabalont és Kornfeilt, és két helyen is annyira rájuk szaladtam, hogy el tudtam volna fordulni mindkettőnek. De rosszul helyezkedtem, és bele kellett fékezni, nehogy összeütközzünk. Ahogy megkaptuk az időeredményeket, mégis nagyon belelkesedtem: az utolsó körökben ugyanazokat az időket mentem, mint Salom és Beach az élen. Most már alig várom Mugellót, ahol a múlt évben debütáltam.”

 

 

Az élen a spanyol Luis Salom és az amerikai JD Beach ismét hamar lehagyta a többieket. De nagy csata most nem volt, Beach csak a verseny közepe táján próbálkozott néhány támadással, Salom biztosan uralta a vezető pozíciót. A Kupában is Salom vezet 88 ponttal a 80 pontos Beach előtt, a harmadik, mint a hazai versenyén is, a francia Nelson Major, de 50 ponttal már jócskán lemaradt az éllovasoktól. Peti 7 ponttal jelenleg a 16.

Petit az AGV: MOTOPORT támogatja
 

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending