Csatlakozz hozzánk

Hírek

Továbbra is etalon? Felfrissült a PCX

Alacsony fogyasztása és ára miatt Európa robogó-favoritja, a Honda PCX (125 és 150) 2014-re új idomgarnitúrát, LED-es lámpákat és 12V-os töltő csatlakozót kapott – és még gazdaságosabb lett

Közzétéve

ekkor

honda pcx125 2014
ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

A motorok eladási listáinak csúcsán Európában – a megjelenése óta immár 2 éve – a PCX található. Köszönhetően leginkább kiváló ár-érték arányának (vételár és fenntartási költségek, alacsony fogyasztás). Két évvel ezelőtt ez a robogó volt az első a Honda palettáján, amely megkapta az “eSP” (enhanced Smart Power) kódnevű alacsony súrlódású motorblokkot.

A fejlesztőcsapat – a tulajdonosok visszajelzései alapján – továbbfejlesztette a jármű használhatóságát egyes részletek finomításával; az összes világítótestben az izzókat LED-ekre cserélték, spórolva ezzel az elektromos energián, a járművet vészvillogóval és órával, valamint egy 12V-os egyenáramú csatlakozóval szerelték fel.

A művelet megkoronázása az optikai tuning, a matrica felragasztása…

Talán a legfontosabb változás, hogy a PCX még gazdaságosabban üzemeltethető, hiszen a 125-ös modell üzemanyag fogyasztása a Start-Stop rendszer használata nélkül is eléri a 47,4 km/liter értéket (vagyis alig több mint két liter az étvágya 100 kilométeren) – köszönhetően a csökkentett gördülési ellenállású gumiknak és a súrlódás további csökkentésének a blokkban. A nagyobb, 8 literes tank (5,9l volt az elődmodellen) lehetővé tesz több mint 375 kilométeres (a 150-es kivitel esetében ez 350km) táv megtételét egyetlen tankolással.

Balra a Costa-féle, jobbra pedig a gyári szett

“Sok motoron dolgoztam már – beleértve a Transalpot, a Varaderót és az FMX-et – de ez volt az első robogóm, így igazi kihívás volt. A munka nem volt gondtalan, mert a PCX egy olyan népszerű modell amit a szellemiségét megtartva tovább javítani egy igazi kihívás volt! De keményen dolgoztunk és büszke vagyok a mi új PCX-ünkre; praktikus részletekkel fejlesztettük és tovább javult a fogyasztása is pénzt takarítva meg az európai városi ingázóknak” – nyilatkozta Yamaguchi-san, PCX125 vezető tervezője.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending