Csatlakozz hozzánk

Hírek

Felbőgtek az MZ -k Kakucson!

Az idei évad második MZ klubversenyét Kakucson bonyolították le.
 
 

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

 

A helyszín nem volt ismeretlen a versenyzők számára,mert közülük szinte már mindenki ellátogatott ide edzés, gyakorlás céljából. Talán most csak annyi volt a szokásostól eltérő, hogy a rendezőség „visszafelé” /óramutató járásával ellentétes/ motorozás mellett döntött.

A hír megosztotta a versenyzőket, a többség örömmel fogadta, páran jobban örültek volna a másik iránynak.
A nevezés és a gépátvétel rendhagyó módon közel egy órát csúszott a késve érkezők miatt, de erre vigaszt nyújtott a kitűnő időjárás és talán ennek is köszönhetően a viszonylag nagy számú nevező, akik között a régi, rutinos versenyzők mellett megtalálhatók voltak debütálók is.
Közüllük érdekességképpen Lénárt Péter nevét emelném ki, aki MZ-vel soha nem versenyzett, most is Fazekas Krisztián motorjával állt rajthoz, viszont 125 cm≥-es speciál kategóriában több nemzetközi versenyen nagyon eredményesen szerepelt.

A nevezés és a gépátvétel körüli „bonyodalmak”lezajlása után, melynek elsimításában Bambinak oroszlánrésze volt /külön köszönet érte!/, elkezdődött a szabadedzés.
 

Már ekkor látható volt, hogy ezen a napon nem fognak unatkozni sem a pálya mellett állók, sem a bent motorozók. Végre az edzéseken és a versenyfutamon is folyamatos kiélezett csatározásokat, meccseléseket láthatott a közönség.
A versenyzők gondoskodtak róla, hogy az érdeklodok figyelme egy pillanatra sem lankadjon a futamok alatt.
Sajnos bukásokban gazdag verseny zajlott, de szerencsére senki sem sérült meg „csak” a motorokban keletkeztek károk.
A szabadedzésen Benedek Bence/391/ bukott és a szorosan nyomában levő Bán Levente /328/ már nem tudta kikerülni, így sajnos áthajtott Bence mellkasán, majd Levente is elesett. Szerencsére sérülés nem történt, de pszichésen mindkettőjüket megviselte ez az eset.

Kukkel László/312/ a pálya nézőktől távolabb eső hátsó részén egy balos kanyarban kicsúszott. Szerencsére ő is és a motor is a pályán kívül eső homokágyat célozta meg, de sérulés nem történt, viszont az esés eredménye: crossozókat megszégyenítő porfelhő lett Kovács Gábor /327/ nem tudta hozni a tőle megszokott formáját, motorja a hátsó gumi miatt csúszkált, ezért többször ki kellett állnia.
Az időmérő futamon az élmezony „négyesfogata” /Kutrik, Kovács, Kamondy M., Bán/ nagyon látványos és technikás küzdelmet mutatott be.
A középmezőnyben is folyamatos csatározást izgulhattunk végig, nagyon jó, szoros időeredmények alakultak ki.
Kamondy Tibor /310/ gumidefektet kapott, sikerült ugyan talpon maradnia, de sajnos a versenyfutamon már nem indult el.
Ha a bukásokért is járt volna díjazás, azt minden bizonnyal Gonda Tamás /389/ nyerte volna, akinek mentségére szolgál, hogy a felkészülési időt az őszi közúti motorbalesetéből való felépülésre használta fel.
Az ebédidőben zajló verseny rajtjához végül 18 MZ sorakozott fel, és kezdetét vette az ádáz küzdelem. Az első 3-4 körben szorosan Kutrik /308/ nyakában Kovács /327/, Kamondy M./302/, Bán /328/haladt. Kutrik folyamatosan növelte előnyét, Kamondy M. szinte a leintés pillanatáig megőrizte második pozícióját, de ekkor Lénárt P./378/ megelőzte.

Kovács és Bán folyamatos csatájának az eredménye Kovács esése lett közvetlenül Levente előtt. Hogy ne ismétlődjön meg az edzésen történt szerencsés kimenetelű baleset, Bán belenyúlt az első fékbe és ő is elesett. Kovács tudta folytatni a versenyt, de sajnos Levente fékhiba miatt kiesett.

Kukkel László /312/ a dinamikus tempóból Leventéék bukása miatt minimálisan visszavett, de ez éppen elég volt ahhoz, hogy Árvai István /369/ és Lénárt Péter /378/ megelőzze, így a verseny végéig komoly fenyegetést jelentett a szorosan nyomában motorozó Irmai Zoltán /334/ is.
Bodnár Kristóf /315/ az időmérőn elért eredményéhez képest 7 pozíciót jött fel, s ő is bekerült a nagyon erős, kis időkülönbségekkel motorozó középmezőnybe.
A mezőny többi versenyzője is kitartó, magabiztos motorozással rótta a köröket, és olykor ők is komoly csatákat vívtak. A futam leintése után az alábbi eredmények születtek:

 

Kutrik Zsombor 308
Lénárt Péter 378
Kamondy Márton 302
Árvai István 369
Kukkel László 312
Irmai Zoltán 334
Fejes Balázs 343
Benedek Bence 391
Kárpáti Zsolt 300
Bodnár Kristóf 315
Soltész Tamás 316
Kovács Gábor 327
Benedek Máté 390
Dr Tornyai Richárd 338
Kéri László 323
Tóth Zoltán 304
Bán Levente 328
Oszlánszki László 393
 
 
Egy nagyon izgalmas, fordulatokban gazdag versenyt láthattunk. Köszönjük minden résztvevőnek és szervezőnek!

Hamza Attila

Galéria:

 

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending