Connect with us
just1 mx
Suzuki

Hírek

Fantic Caballero Rally és Caballero E – EICMA 2019

Visszatért az 50 éves patinás Fantic motorgyár a Caballero modellekkel. Legyen benzines, vagy elektromos, mindegyik bomba jól néz ki!

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

A főleg Off-Road motorjairól ismert 1968-ban alapított  Fantic Caballero motorkerékpárgyár most éled újjá, amelynek szemtanúi lehetünk. Idén az Enduro és Supermoto modellek mellé újjáéleszti a Caballero modellcsaládot, amely a fiatalokat célozza meg nagyon is kívánatos motorkerékpárokkal. 125, 250 és 500 köbcentis változatban készülnek ezek a Flat Track és Scrambler stílusú gépek ugyanazokra az alapokra. Valljuk be ugye mindenkinek tetszik? Milyen jó lett volna, amikor mi voltunk 16-24 évesek ha ilyen cool motorokkal motorozhattunk volna… Ezért mi folyamatosan ilyen formájúra reszelgettük a Simson és MZ motorjainkat, most pedig itt van készen és A1 vagy A2-es jogosítvánnyal is vezethetőek, amellett, hogy baromi jól néznek ki. Ilyen motorokkal lehet a fiatalokat elcsábítani az iOS és az Android rabságból. Reméljük sikerül is nekik!

Egyébként a Fantic motorjai Olaszországban készülnek. Itt folyik az összeszerelés teljes egészében. Természetesen mint minden gyártó életében ennél is van az alkatrészek közül pár olyan darab, amely Ázsiában készül szigorú minőségellenőrzés mellett, hogy az árak megfizethetőek maradjanak.

Épp ezért mi új gondoltuk, hogy helye lenne ezeknek a gépeknek hazánkban is. Nektek, hogy tetszenek ezek a gépek? Vennétek egyet?

Az EICMA tele volt mindenfelé a Caballero motorokkal, a Hörmann garázskapus standon találtunk egy régi crossmotort is, amely azt mutatta, hogy tényleg van tapasztalata a Fanticnak a motorkerékpár gyártásban

FANTIC CABALLERO Rally

Az új scrambler stílusú Caballero sem egy rossz gép, de ez az off-road hangulatú ‘Rally’ elnevezésű verzió is ígéretesen fest.
Meg is van benne minden hozzá, hogy egy Triumph 1200-es pehelysúlyú, pár fokkal óvatosabb verziója legyen: hosszabb (200 mm-es) rugó úttal rendelkező, állítható USD villa, alumínium lengőkar, off-road kormány, méretes sárvédők és terepgumik.

Hosszított rugóúttal és emelt sárvédőkkel rendelkezik a Rally változat

FANTIC CABALLERO Scrambler


Ha tetszenek ezek a motorok, akkor szívj magadba egy kis életérzést is. Ebből a cikkünkből meríthetsz:

Ciao, Wildays! Három nap Olaszországban a motorok fesztiválján


FANTIC CABALLERO Flat Track

A Flat Track a leglátványosabb, amely 19-es kerekeken és spéci MAXXIS Flat Track mintázatú gumikon gurul

COOL! Igazi csajozós gép

Még a Hevik standon is ilyen 125-ös Flat Track volt kiálítva

Ahogy beszélgettünk kint a gyári emberekkel nagyon komoly terveik is vannak az elektromos hajtású motorkerékpárokra. Már gyártásra kész van a Cabarello E-Cab elnevezésű motor is, elektromos motor befogadására képes új vázzal, amelyben egy 11 kW-os elektromotor és egy 7,5 kW/h-ás akksi lakozik. Ez nagyjából 110 km/h-ás végsebességet és 140 km-es hatótávot is jelenthet.

Az akkumulátor gyártására épp most a kiállításon próbálnak olyan beszállítót találni aki normális áron gyártana nekik, hogy 10.000 Euro alatt maradhasson az E-Lab ára. Ezzel az árral és technikával nagyon nagy áttörést érhetnének el a piacon, hiszen ilyen olcsón ilyen jó technikát senki nem kínál még… Az elektromos motor is jól néz ki, ezt is fiataloknak szánják, de tuti, ha kijön én is veszek egyet…

Mivel fő cél a fiatalabb korosztály befogása, ezért az elektromos motor súlya is alacsony maradt, menetkészen mindössze 147 kilogramm

A FANTIC MOTOROK GYÁRI OLDALÁT ITT TALÁLJÁTOK! KATT!

Enduro és Supermoto 50, 125 és 250 köbcentis motorok is vannak a kínálatban

A motorkerékpárok mellett pedig elektromos cangák gyártásával is foglalkozik a cég, amely minőségben és technikában is a felsőkategóriás e-bringák ligájában játszik csak az ára jobb azoknál.

Mountain Bike-októl elkezdve városi biciklik és országúti versenybringa is van elektromos változatban.

A FANTIC BICIKLIK GYÁRI OLDALÁT ITT TALÁLJÁTOK! KATT!

 

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending