Csatlakozz hozzánk

Hírek

Ezzel kanyarban is nyugodtan fékezhetsz

Mostantól még több BMW-vel tehetjük meg ezt: októbertől a 2012 és 2014 között gyártott S 1000 RR-hez is elérhető az ABS Pro, és még számos más modellhez, akár szériában

Közzétéve

ekkor

bmw c650 sport es c650gt
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A 2014 októberétől a HP4-hez utólagosan beszerelhető ABS Pro – a BMW ABS-ének továbbfejlesztésének eredményeként – először tette lehetővé egy szupersport motorkerékpárnál döntött helyzetben a blokkolásgátlóval támogatott fékezést.

Idén júniustól szériagyártásba került az ABS Pro, ekkortól rendelhető az új S 1000 XR modellhez – a BMW most tovább bővíti e biztonsági felszerelés elérhetőségét.

Az ABS Pro augusztustól szériafelszerelés(!) a K 1600 GT, GTL és GTL Exclusive modelleknél és rendelhető vagy utólagos extra az R 1200 GS és Adventure típusokhoz.

Az ABS Pro a HP4-en debütált

Októberétől a korábbi (2012 és 2014 között gyártott) S 1000 RR-hez (összehasonlító teszt) is elérhető az ABS Pro, sőt a 2015-ös és 2016-os modellévű RR-hez is hamarosan érkezik.

A 2015-ös modellévű S 1000 RR (teszt) esetében az ABS Pro már „Race” üzemmódban is támogatást nyújt a motoros számára. Ekkor a „Rain” és a „Sport” üzemmódokhoz képest megnövelt csúszáshatárral és féknyomás gradienssel dolgozik a rendszer.

Mit tud az ABS Pro?

Az ABS Pro kifejezetten közutakon történő használatra született, ahol mindig váratlan veszélyek leselkednek ránk. Az eddigi blokkolásgátlókhoz képest egy lépéssel tovább merészkedve, kanyarokban is növeli a fékezés biztonságát. Az ABS Pro megakadályozza kanyaríveken a kerekek blokkolását, még akkor is, ha gyorsan következik be a fékezés; ez csökkenti a hirtelen kormányerő-változást a váratlan fékezési manővereknél, és megakadályozza a motorkerékpár hátuljának akaratlan kitörését. Az ABS Pro előnye tehát a kifinomult reakciókban, a fékezés és stabilitás magas fokában és a kanyarokban elérhető legnagyobb mértékű lassulásban nyilvánul meg.

Comments

comments

Trending