Connect with us

Hírek

Ezentúl egy négykerekű is segíti a kétkérekű mentőmotoros angyalok munkáját

A Magyar Mentőmotor Alapítvány egy mentőtiszti autót állított szolgálatba a még hatékonyabb segítségnyújtás érdekében.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Az idén 10. évét betöltő Magyar Mentőmotor Alapítvány nem akárhogy ünnepeli meg ezt a szép kerek évfordulót. Egy Honda CR-V 1.5 Elegance típusú modellt vásároltak az 1%-os adófelajánlásokból. Az autó e hónaptól már hivatalosan is szolgálatba állt Vácon, ahol statisztikailag a legnagyobb szükség volt egy gyorsan bevethető, magasan képzett, sürgősségi esetekre szakosodott mentőegységre.

Arról, hogy miért pont autó, a Magyar Mentőmotor Alapítvány elnökétől és egyben mentőmotorostól, Varsányi Zoltántól kaptuk meg a választ: „Az autó azért most került az Alapítvány tulajdonába, mert adományokból és adó 1%-os felajánlásokból most sikerült összegyűjteni a megvásárlásához és felszereléséhez szükséges összeget. Az már régóta látszott viszont, hogy szükség van egy alternatív mentőjárműre, ami télen, éjszakánként vagy nyáron motorozásra alkalmatlan időben is bevethető.
A Mentőmotoros Szolgálat tagjai magasan képzett (és évente utánképzett) szakemberek, felszereléseik pedig világszinten is a legmodernebbek közé tartoznak: szokásos munkaeszközük, a mentőmotor megköveteli a kicsi és kompakt eszközök használatát, az általuk alkalmazott egyedülálló egyszemélyes mentési protokollok pedig a modern technika bevetését. Mostantól a Szolgálat tagjainak lehetőségük van motorozásra alkalmatlan körülmények között is együtt dolgozni, ráadásul garantáltan bevethetők azoknál a rendkívül sürgős eseteknél, amikre „specializálódtak”.”

Még csak három hete van szolgálatban az autó, máris „megtérülni” látszik a befektetés.

Az autó már számtalan riasztás hoz szállt ki, 40%-ban súlyos és életveszélyes sérültekhez, mint például egy helytelen gyógyszeradagolás okozta mérgezést szenvedő egy hónapos babához, akit a gyors helyzetfelismerésnek köszönhetően és a később csatlakozó különböző mentőegységek segítségével sikerült közösen, csapatmunkával megmenteniük. Léptek már ki súlyos motoros balesethez, és újraélesztés is volt terítéken.

Május elsejétől a mentőmotorok is újra ringbe szállnak a fővárosban és annak környékén, valamint a Balaton mellet is újra őrködnek az angyalok.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending