Csatlakozz hozzánk

Hírek

Ez a magyar fiú világraszóló eredményt ért el

Kovács Ádám 11 évesen kategóriájának második legjobbja lett a 65 köbcentisek között a Spanyolországban megrendezett junior motokrossz világbajnokságon. Magyar motokrossz-versenyző évtizedek óta nem ért el ilyen kiemelkedő eredményt!

Közzétéve

ekkor

kovacs adam zsolt mxvb jr.
Sportster
MAI Kótyavetye

Kovács Ádám Zsoltot ifjú kora ellenére már ismeri egész Európa. A ráckevei tehetség kiemelkedő eredményeket ért el a 2015-ös évben az egyik legerősebb nemzeti bajnokságban, a holland motokrossz szériában, melyet jelen pillanatban is vezet a 65 köbcentisek között.


A páratlanul sikeres felkészítő versenyeknek köszönhetően az idei junior világbajnokság egyik esélyeseként utazott el a spanyolországi El Molarba, ahol a világ legjobb junior versenyzői néztek farkasszemet egymással. Három kategóriába (65, 85 és 125 köbcenti) nevezhettek a korosztályos tehetségek, Ádám egyedüli magyarként képviselte a piros-fehér-zöld lobogót 31 ország legjobbjai között.


Ádám nem csak papíron, a pályán is bizonyította klasszisát. A szombati időmérő edzésen óriási előnynek mondható 1,2 másodperccel diadalmaskodott, a vasárnapi két futamában pedig végig a győzelemért harcolt.


Az első futamban egy rosszabb rajt után a második pozícióig motorozott előre, holland ellenfelének megelőzésére azonban már nem maradt ideje. A második futam jobban indult számára, már az első köröktől kezdve szoros csatát vívott Kay Karssemakerssel az első helyért, amikor az egyik ugrón egy szélátfúvás a pálya mellé repítette. Ezzel annyi időt veszített, hogy már nem maradt esélye előrébb végezni a harmadik helynél. A két futam összesített végeredménye alapján Kay Karssemakers diadalmaskodott, Kovács Ádám pedig a második pozícióban zárt.


A 85 köbcentisek mezőnyében a holland Raivo Dankers révén holland elsőség született, a legnagyobbak, vagyis a 125 köbcentisek között pedig a francia Maxime Renaux ünnepelhette a világbajnoki címet. Csapatban Franciaország, Nagy-Britannia, Hollandia a sorrend.


A holnapi nap folyamán mindhárom kategória két futamot teljesít, melynek összeadott eredményei alapján hirdetnek Európa- illetve világbajnokokat.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending