Csatlakozz hozzánk

Hírek

Ez a magyar fiú világraszóló eredményt ért el

Kovács Ádám 11 évesen kategóriájának második legjobbja lett a 65 köbcentisek között a Spanyolországban megrendezett junior motokrossz világbajnokságon. Magyar motokrossz-versenyző évtizedek óta nem ért el ilyen kiemelkedő eredményt!

Közzétéve

ekkor

kovacs adam zsolt mxvb jr.
ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Kovács Ádám Zsoltot ifjú kora ellenére már ismeri egész Európa. A ráckevei tehetség kiemelkedő eredményeket ért el a 2015-ös évben az egyik legerősebb nemzeti bajnokságban, a holland motokrossz szériában, melyet jelen pillanatban is vezet a 65 köbcentisek között.


A páratlanul sikeres felkészítő versenyeknek köszönhetően az idei junior világbajnokság egyik esélyeseként utazott el a spanyolországi El Molarba, ahol a világ legjobb junior versenyzői néztek farkasszemet egymással. Három kategóriába (65, 85 és 125 köbcenti) nevezhettek a korosztályos tehetségek, Ádám egyedüli magyarként képviselte a piros-fehér-zöld lobogót 31 ország legjobbjai között.


Ádám nem csak papíron, a pályán is bizonyította klasszisát. A szombati időmérő edzésen óriási előnynek mondható 1,2 másodperccel diadalmaskodott, a vasárnapi két futamában pedig végig a győzelemért harcolt.


Az első futamban egy rosszabb rajt után a második pozícióig motorozott előre, holland ellenfelének megelőzésére azonban már nem maradt ideje. A második futam jobban indult számára, már az első köröktől kezdve szoros csatát vívott Kay Karssemakerssel az első helyért, amikor az egyik ugrón egy szélátfúvás a pálya mellé repítette. Ezzel annyi időt veszített, hogy már nem maradt esélye előrébb végezni a harmadik helynél. A két futam összesített végeredménye alapján Kay Karssemakers diadalmaskodott, Kovács Ádám pedig a második pozícióban zárt.


A 85 köbcentisek mezőnyében a holland Raivo Dankers révén holland elsőség született, a legnagyobbak, vagyis a 125 köbcentisek között pedig a francia Maxime Renaux ünnepelhette a világbajnoki címet. Csapatban Franciaország, Nagy-Britannia, Hollandia a sorrend.


A holnapi nap folyamán mindhárom kategória két futamot teljesít, melynek összeadott eredményei alapján hirdetnek Európa- illetve világbajnokokat.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending