Connect with us
Suzuki

Hírek

Európát is meghódíthatja a kínai nehézsúlyú cirkáló

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A kínai motorkerékpár-gyártást sokáig a silány minőségű másolatokkal kapcsolták össze, mostanra azonban jó néhány márka új útra lépett és mind a formatervezésben, mind az építési minőségben jelentős fejlődést értek el.

Ezek közé tartozik a Gaokin is, mely Kínában ugyan népszerű, mifelénk meglehetősen ritkán találkozhattunk a nevével. Legalábbis eddig, hiszen a Brixtonnal partnerségre lépett márka Európa meghódítására törekszik.

A brit kapcsolat jóvoltából pedig egy olyan cruiser született, ami teljességgel kompatibilis az itteni piacokkal is. A Brixtonhoz nem mellesleg olyan modellek fűződnek, mint a Crossfire 500-as sorozat, vagy a Cromwell 1200 – számolt be róla a RideApart.

A Gaokin elképzelése ugyanakkor nem egy Brixton-klón, habár tagadhatatlan, hogy az amerikai custom chopperekből merített ihletet, azonban azoknál sportosabb, kompaktabb hatást kelt. Hovatovább ez a szegmens Európában és Ázsiában sosem indult be igazán, és talán a Thor GK 1000 lehel majd új életet ebbe a kategóriába, amelyben amúgy meglehetősen ritkán bukkannak fel új modellek.

A Thor GK 1000 másik érdekessége a teljesen új motor. A Gaokin foghatta volna a Cromwell 1200-as erőforrását, és beletuszkolhatta volna egy cruiser vázba, azonban úgy döntöttek, hogy az alapokról építik meg az ezres V2-est, mely 90 lóerővel gazdálkodhat, és a laza cruiser stílushoz képest a 200 km/órás végsebessége sem gyenge.

A választható menetmódokkal, kipörgésgátlóval és ABS-szel is rendelkező, digitális műszeregységgel szerelt modell ára Kínában 7700 dollár, ami átszámítva 2,8 millió forintnak felel meg, mely baráti árnak tűnik, és még úgy is vonzó lehet az európai közönségnek, ha itt valamivel drágábban dobják majd piacra.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending