Csatlakozz hozzánk

Hírek

Európai Triumph Tigris Kaland 2013

Egy ember, egy Tigris, egy kontinens, 13.000 kilométer – ez az idei Triumph Tiger European Adventure

Közzétéve

ekkor

triumph tigris kaland 2013 kepek
RST AIRBAG

Egy igazán kalandos és rendkívüli élményekkel kecsegtető utazásra szánta el magát egy magyar motoros barátunk, Izsó Ottó: Triumph Tiger 800 XC-jével a Budapest-Nordkapp-Gibraltár-Budapest háromszög mentén fogja magába szívni Európa útjait és kalandjait.

Izsó Ottó egy igazi újkori világutazó. Motorkerékpárral tavaly már megjárta az amerikai kontinenst, a “Ride the World: TransAm 2012” elnevezésű, általa kitalált túrasorozat keretein belül keresztül-kasul bejárta az újvilágot. Ottó 14 ország érintésével összesen 47 ezer kilométert tett meg fél év leforgása alatt Amerikában – az idei túrán, a június 17-én kedden induló Triumph Tiger European Adventure 2013-on “csupán” 13.000 kilométer a teljesítendő táv, az időbeli korlát pedig 30 nap.

Budapest-Nordkapp-Gibraltár-Budapest: 13.000 kilométer, 18 ország, végtelen sok kaland

Ottó 18 európai ország érintését tervezi: Budapestről először északnak indul és a Balti-tengert keletről kerülve Finnországon keresztül közelíti meg Norvégiában Nordkappot, Európa egyik legészakibb pontját. Innen aztán nyugati irányultsággal indul vissza délnek a Norvég-tenger partját követve, majd Dániával kezdve teljes Nyugat-Európát végiggurulva jut el a kontinens legdélebbi pontjáig, Gibraltárig.

Majd, mintegy levezetés képpen, Gibraltárból még visszagurul Budapestre – a beprogramozott GPS nagyjából 13 ezer kilométernél áll jelenleg, de Ottó szerint az útvonal menet közben még úgyis változni fog.

Izsó Ottó egy igazi kalandor. Amerikát már körbejárta motorral, most Európát akarja meghódítani

Nagyjából megvan az útvonal, de hogy ténylegesen merre megyek, az úgyis a helyszínen dől el.” – mondja. A kérdésre, hogy miért egyedül megy, Ottó válasza nem meglepő. “Szeretek egyedül motorozni, de leginkább az idő az, ami miatt ezúttal is egyedül vágok neki az útnak: nehéz olyan partnert találni, aki egy motoros túra kedvéért el tudna szakadni ennyi időre teendőitől.

Túraeszközként Ottó egy igazi mindenest választott.

Az európai kalandra egy Triumph Tiger 800 XC mellett tettem le a voksom. Sok jót hallottam és olvastam a háromhengeresről, hogy kényelmes , jól megy és könnyű vele boldogulni, ezért úgy gondoltam, egy ilyen motor számomra is ideális lehet. A blokkja is igazán kellemes: akár szűk, patakmenti földúton, akár autópályán is otthonosan mozog a kis Tigris. Szeretem.

Támogatók nélkül nem megy! A túrát a Triumph motorkerékpárok magyarországi importőre, a Triumph Budapest is felkarolta. Ottónak itt éppen Boch Norbert, a Damjanich utcai motorszalon üzletvezetője adja át a mattzöld kalandor Tiger 800 XC-t

Tekintve, hogy Európa azért mégsem egy Mongólia, Ottó a gyári, Triumph-os túrakiegészítőket leszámítva nem készül különleges felszereléssel.

A sisakomba beépíttettem egy pár jó minőségű hangszórót, hogy tudjak Mp3-akat hallgatni menet közben, de ezen kívül a motorra csak gyári kiegészítők kerültek fel, még az északi területeken várható időjárás ellen sem készültem semmilyen fűtött holmival. A jól bevált réteges öltözködés a trükköm.” – mondja.

Kövesd Te is a túrát! Az esemény facebook oldalán mindig friss információkat találsz Ottó Tigris-kalandjáról

Ahogy tavalyi, amerikai gurulása során, Ottó idén is igyekszik megörökíteni az utazás minden nevezetes állomását és pillanatát: a Facebookon létrehozott rajongói oldalt napi rendszerességgel fogja frissíteni az út alatt magyar és angol nyelven, ráadásul a fotós aparát sem áll rosszul a kezében; igazán minőségi beszámoló-anyagokra számíthat, aki csatlakozik az oldal rajongóihoz.

Triumph Tiger European Adventure 2013 – kívánunk egy nagy kalappal, Ottó!

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending