Connect with us

Hírek

Euromilliós beruházások a berlini BMW gyárban

A BMW az elkövetkező években több mint 100 millió eurós beruházást hajt végre berlini telephelyének termelésnövelése érdekében, valamint felépíti a motorkerékpár szegmens legmodernebb logisztikai központját

Published

on

nap videoja majus 2015
ULTRABOLT
RST AIRBAG

„Az elkövetkező évek beruházásaival fenntartható pályára állítjuk a gyárat, további munkahelyeket biztosítunk, valamint növeljük a telephely versenyképességét” – mondta Dr. Marc Sielemann, a berlini gyár vezetője.

Itt jelentette be Stephan Schaller, a BMW Motorrad vezérigazgatója, hogy az elkövetkező években 100 millió eurót meghaladó összeg beruházását tervezik a telephelyen: „Középtávon a jelenlegi termelési kapacitásunk csaknem dupláját fogjuk elérni és tovább növeljük a berlini gyár kibocsátását”.

Egy olyan, IT megoldásokkal támogatott logisztikai központ felépítése mellett döntöttek, amely előremutató lesz az egész motorkerékpár-szegmens számára: “Amivel máshol csak ismerkednek, azt itt már alkalmazni is fogják…”

  Logisztika és fényezőüzem a középpontban  

A beruházás nemcsak a fényezőüzem felépítésére, hanem a logisztikai kapacitások optimalizálására is fókuszál. Még ez év tavaszán egy új, modern logisztikai központ alapkövét teszik le. A BMW már 2012-ben is a hosszútávú növekedést tartotta szem előtt, amikor megvásárolta Spandauban, a gyár szomszédságában fekvő kb. 40.000 négyzetméteres gyárterületet.

Ezen a területen épül fel az új, részben automatizált logisztikai központ, amely két emeletével és 35.000 négyzetméteres alapterületével a motorkerékpárgyárak legmodernebbje lesz. Már messziről látható lesz az épület magja, egy 40 méter magas raktári magasállvány 32.000 tárolórekesszel. Az új épület közvetlen kapcsolatban áll majd a gyárral, amivel naponta körülbelül 500 belső szállítást lehet megtakarítani. Ezáltal minden nap több mint egy millió alkatrész juthat el az összeszerelő üzembe. Az új logisztikai központ várhatóan 2017-ben nyitja meg kapuit.

BMW motorkerékpár-gyártás több mint 45 éve Berlinben

Több mint 45 éves múltra tekinthet vissza a berlini BMW motorkerékpár-gyártás, hiszen 1969 óta a berlini telephely a BMW motorkerékpár-gyártás központja: ezalatt több mint 2,74 millió kétkerekű hagyta el az összeszerelő-csarnokot. 2014-ben érte el az üzem az éves kibocsátási rekordját, több mint 125.000 járművet gyártottak. Csúcsidőben körülbelül 72 másodpercenként gördül le egy új motorkerékpár a futószalagról, ami naponta nagyjából 680 legyártott egységet jelent.


Az egész világon a berlini üzem a BMW Group egyetlen olyan gyára, ami motorkerékpárok, robogók és alkatrészek komplett gyártását végzi. A brazíliai és thaiföldi összeszerelő üzemeket magában foglaló nemzetközi gyártási rendszerben a berlini telephely vezető egységként funkcionál és ezzel a motorkerékpár-gyártás stabil alapját adja.

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending