Csatlakozz hozzánk

Akciók

Esquad farmer

Farmerben motorozni nem életbiztosítás. Eddig, mert az E-Squad nadrágjában nem kell félnünk!

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Farmerben motorozni nem életbiztosítás. Eddig, mert az E-Squad nadrágjában nem kell félnünk!

Nem hiszem, hogy sokatok hallott volna a francia E-Squad márkáról, hisz eddig itthon még nem találkozhattatok vele. Eddig, ugyanis mostantól itthon is elérhetőek a cég által kifejlesztett különféle farmerek. Elsőre kicsit furcsán hangzik ez, mert ugyan mit lehet fejleszteni egy lényegében 130 éve létező ruhadarabon, ám ha tovább olvastok, látni fogjátok, hogy bizony bőven van mit.

Az E-Squad végzett egy komoly hazai közvéleménykutatást, miszerint a motorosok 80%-a még akkor is farmerben indul motorozni a városba, ha amúgy otthon a szekrényben lóg cordura- vagy bőrnadrág. Nem tudom, hogy itthon is ilyen eredmény születne-e, de valószínűleg valami hasonló. Ezen egyáltalán nincs mit csodálkozni, a “jeans” sokkal kényelmesebb, praktikusabb, hétköznapibb viselet, ám semmiképp nem motorozásra találták ki. Nem a funkció miatt, hanem a védelem okán írom ezt, ugyanis hiába hordunk térdvédőt, egy esetleges aszfalton csúszás alkalmával hadd ne ecseteljem mi történik a farmerszövettel és az ember bőrével.

A francia márka megpróbálta összehozni a kellemeset a hasznossal, azaz a biztonságossal, egy olyan anyagot (ARMALITH) kifejlesztve, melynek a szakítószilárdsága kétszerese a bőrének! Bizonyítván a leírtakat, a cég honlapján igen megygőző videókat találunk. Az egyikben egy 3 tonnás Hummert emelnek fel az egyik E-Squad farmerrel, mely természetesen meg se nyikkan. Egy másikban pedig egy vállalkozó szellemű kaszkadőrt húznak 30 méteren keresztül, 40km/h-s sebességgel az aszfalton, majd ugyanebben azt is bemutatják, hogy mi történik a nadrággal, amikor 110km/h-val bukik a motorral a vezető. Lelövöm a poént, semmi! A nadrág bírja, nem szakad ki, nem ég el, csak kopik.

Emellett mást is tudnak az E-Squad nadrágok. A fenékrésznél tűz- és hőálló betét található (Normex III), pont a videón is látottak miatt. Természetesen a varrás is úgy van kiképezve, hogy ne éghessen el (van amelyik konkurens motoros farmer csak ezt tudja!). Emellett a térdnél és csípőnél 3D Textile protektorok vannak, melyek vékonyak, légáteresztőek, és hatásosan csillapítják az ütéseket. A kényelemre is gondoltak a tervezők, hisz a nadrágok követik a motoron felvett testhelyzetet, így nem feszül meg, nem kell igazgatni. Ellenállóságtól függően több típusa is van a márkának, összesen három férfi és két női modell, a legjobb védelmet az E-Strong nevezetű adja.

Az egyetlen baja a nadrágoknak, hogy nem két fillérbe kerülnek (49.900 – 79.900 Ft), hisz a cordura-, de akár az olcsóbb bőrnadrágokéval is vetekszik. Viszont úgy gondolom, hogy az E-Squad farmerjei is teljes értékű, biztonságos motoros nadrágok, azzal a plusszal, hogy kényelmesebb és városba praktikusbabb viselet lehetnek, mint társai. A kizárólagos hazai forgalmazónál, a DanGer Bikes-nál találhatjátok meg őket, ahol természetesen közelebbről is meg tudjátok nézni.

Danger Bikes
cím: 1133. Budapest, Tisza u. 18. (Tisza u. – Hegedűs Gy. u. sarok) (TÉRKÉP)
e-mail: info@danger.hu
web: www.danger.hu
Tel.: 06-205-DAN-GER (06-205-326-437)

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending