Csatlakozz hozzánk

Hírek

És mégis: Kispataki indul a Bol d’Or-on

Új csapatának köszönhetően az első Endurance VB-fordulót sem kell kihagynia Viktornak

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: Viktor menedzsment

A híres franciaországi 24 órás verseny, a 75. Bol d’Or előtti héten véglegesült, hogy a tavalyi sikeres debütálás után Viktor ismét világbajnokok között húzhatja a gázt.

A Magyar Bajnokság technikai K.O.-ját és a részleges bokaszalag szakadást még nem heverte ki Kispataki, amikor értesült arról az örömteli hírről, hogy mégis ott lehet az Endurance Világbajnokság első fordulóján – habár tavalyi csapata, az RMT21 visszalépet.

Viktor a magny-coursi viadalon az MCS Racing – Ipone színeiben indulhat Superstock 1000-es kategóriában. Az olasz székhelyű alakulat 2001-ben kezdett az Endurance közegben, tavaly az év végi elszámolást nyolcadikként zárta kategóriájában. Idén egy L0-ás Suzukival versenyeznek, Pirelli gumikkal. A csapat további versenyzői a svájci Michael Savary és a szlovén Janez Prosenik.

Az MCS Racing figyelmét Viktorra a Pirelli mérnöke hívta fel, aki együtt dolgozott a 24 éves versenyzővel tavaly Rijekában, Katarban és Bahreinben. A csapat vezetősége emlékezett Kispatakira: nem csak a közel-keleti sikerek kapcsán, hanem 2003-as „bajnoki debütálására” az Alpok-Adria Bajnokságban. Továbbá bíznak abban, hogy hatalmas tapasztalattal rendelkezik mind a Pirelli gumik, mind a GSX-R 1000 versenytulajdonságaival kapcsolatban.


Kispataki jó formában kezdett az OB-n, de új motorja megadta magát

Április 14-én, csütörtökön 12 órakor a hivatalos szabadedzéssel megkezdődik a 2011-es Endurance szezon, Viktor ezen az edzésen próbálja ki először új csapata motorját. A cél természetesen – mint minden versenyző számára – a pontszerzés, a pódium, tehát kihozni a lehetőségekből a maximumot. „Örülök, hogy lehetőségem nyílt elindulni Magny-coursban, hiszen tavaly nagyon megtetszett az Endurance Világbajnokság közege. Remélem sikerül hamar összerázódni a csapattal, a versenyzőkkel, hiszen a jó eredményhez ez elengedhetetlen” – nyilatkozta a tavaly VB-dobogót is megjárt magyar fiú.

A fejleményekről beszámolunk oldalunkon, valamint Viktor facebook oldalán is folyamatos friss infókat találsz. Az eredmények pedig megtekinthetőek lesznek ezen a linken.


Az VB-n visszaül majd az általa jól ismert Suzukira (kép: MCS 2010)


Telt ház a tavalyi magny cours-i Endurance viadalon

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending