Csatlakozz hozzánk

Hírek

Erősen fertőző: Suzuki Virus 1000

A legdurvább naked Svájcból érkezik, az 1000-es GSX-R alapjain. Ezt a vírust mi is elkaphatnánk!

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Fotók: Suzuki Svájc, TÖFF Magazin

A békés svájciak megépítették azt, amit a Suzuki nem mert: a Virus 1000 egy levetkőztetett ‘literes Gixer a GSR750 bikinijében. Vigyázat, erősen fertőző!

Ki gondolná, hogy napjaink talán legdurvább gyári naked motorja Svájcból érkezik? Na jó, csak félgyári: a Virus 1000 hivatalos modellként szerepel a Suzuki ottani importőrének kínálatában, de nem Hamamatsuban készült, hanem a szintén svájci Moto Virus tuningműhelynél.

A Virus 1000 valójában egy lemeztelenített GSX-R1000, amelyet az új GSR750 bikinijébe bújtattak. A fejidom és az első lámpa egy az egyben a gyári modellről érkezett, az oldalsó idomok viszont csak emlékeztetnek a GSR burkolataira, valójában nagyobbak azoknál. A hasidom ugyanolyan, mint a donor burkolatának alsó része, és hátul is meghagyták a Gixer ülését és a faridomát – valószínűleg a GSR izgalmas formájú fenekét nem lehetett volna átalakítás nélkül rögzíteni a GSX-R váznyúlványán.

A nagy kérdés az, hogy mit ér a falatnyi szélterelő, amikor a pilóta a Motacc márkájú streetfighter kormányt markolva rendesen ráteszi a tüzet? Merthogy a blokkon szemernyit sem finomítottak a derék svájciak, ugyanúgy 185 lóerőt (12 ezernél) és 117 Nm-t (10 ezernél) ad le, mint az eredeti szupersport masinában! Külön büszkeség számunkra, hogy a négyhengeres diadalittas ordítását dupla Bódis dob kürtöli világgá.

A svájci Suzuki-vírussal nettó 19.900,- frank kipengetése után fertőződhetünk meg. Ez nagyjából 4,7 millió forintot jelent, bár a CHF árfolyamát mostanában jobb nem is emlegetni, mert az embert a szívbaj kerülgeti tőle… Kár, hogy a Virus 1000 nem szerepel a Suzuki gyári modellpalettáján, kíváncsiak lennénk, vajon hogyan reagálna rá az Aprilia Tuono V4 R és a Ducati Streetfighter immunrendszere!
MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending