Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

Érkezik a Négyhengeres Ducati

Micsoda arcátlan pimaszság, sőt eretnekség a bolognai motorgyártótól. Mindennek megvan azonban a maga előnye.

Közzétéve

ekkor

negyheneges ducat
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Az egyébként egész megbízható, Moto.it-es Carlo Baldi-tól származik az információ, miszerint a Ducati egy négyhengeres blokkon dolgozik a márka WSBK-s céljait szem előtt tartva.

A Ducati már jó párszor letette névjegyét a motorsportok területén. Azonban az elmúlt pár év nem igazán akart nekik összeállni. A MotoGP világbajnoki címét utoljára 2007-ben tudták elhódítani, még Casey Stonerrel, akinek távozása után erős lejtmenetbe került a csapat, amin még Valentino Rossi sem tudott segíteni. A Superbike vb-t pedig 2011-ben nyerték meg Carlos Checaval.

A MotoGP projekt azóta azonban javulni látszik. Gigi Dall’Igna vezetése alatt rengeteget fejlődött a csapat és a Desmosedici GP15 már egy ütőképes motornak látszik. Ha folytatják azt az utat amelyen elindultuk, akkor hamarosan újra láthatunk a győzelemért harcoló vörös motorokat a MotoGP futamain.

A WSBK azonban már kicsit más tészta. Az új szabályok miatt a versenygépnek sokkal közelebb kell állniuk a szériagyártású modellekhez. A jelenlegi regulák megszabják a felhasználható levegő mennyiségét.
Hiába a 200 plusz köbcenti és a nagyobb hengerek ha a szűkítők miatt nem kerülhet elég levegő az égéstérbe.

Akárcsak a japán gyártók a 90-es évék végén (lásd VTR 1000) úgy az sem kizárt, hogy a Ducati bepróbálkozik a szabálykönyv másik oldalán, hogy felvehesse a harcot a japánok, az Aprilia és a BMW ellen.

Persze, szinte teljesen elképzelhetetlen, hogy a Ducati feladjon egy annyira szent dolgot, mint a V2, azonban ha győzelmekről és világbajnoki címekről van szó, akkor előfordulhat, hogy a cél szentesíti az eszközt.

Pont ezért a legvalószínűbb verzió az, hogy készülhet egy erősen limitált széria a Panigale-ből, négyhengeres motorral. A vásárlók számára azonban még elérhető marad a kéthengeres verzió is.

Nem szabad azonban elfeledkezni a dolog bizonytalanságáról. Ez inkább egy érdekes pletyka sem mint biztos alapokon álló hír.

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending