Csatlakozz hozzánk

Hírek

Érkezik a Honda Crosstourer szériaváltozata

A nagy H Milánóban mutatja be a Varadero utódját – ahogy azt sejteni lehetett.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Fotó: Honda

A Honda a várakozásoknak megfelelően a novemberi milánói motorkiállításon, az EICMA-n mutatja be a Crosstourer túraenduró szériaváltozatát.

A Honda egy évvel ezelőtt Milánóban leplezte le a Crosstourer koncepciómotort, amelyet a Varadero túraenduró utódjának szántak. Most rövid sajtóhír formájában jelentették be, hogy az idei EICMA-n már a szériaváltozatot csodálhatjuk meg.

Ez persze nem különösebb meglepetés, hiszen a Crosstourer már tavaly is sokkal inkább tűnt szériagépnek, mintsem valóságtól elrugaszkodott tanulmánynak (a képeken a koncepciót láthatjátok). A Honda szűkszavú közleménye nem szolgál újdonsággal, csupán megerősíti az eddig is ismert információkat: a Crosstourerbe az az 1,2 literes, V4-es erőforrás kerül, amely a VFR1200F-ben mutatkozott be, és valószínűleg az alumínium hídváz is a sporttúrázótól érkezik. Alaphelyzetben hagyományos váltó jár majd a géphez, de felár ellenében természetesen a Crosstourerhez is kérhető lesz a DCT névre hallgató duplakuplungos, automatikus erőátvitel.

 

A futóművet és a fékrendszert a műfaj követelményeihez igazítják: az újdonság hosszabb rugóutakat, hagyományos (nem fordított) teleszkópokat, drótküllős kerekeket, és elölre – valószínűleg – 6 helyett 4 dugattyús féknyergeket kap. „A Crosstourerben magas színvonalon ötvöztük az off-road stílust, az egyenes üléspozíciót, V4-es blokk erejét és a duplakuplungos technológiát, amely közvetlen erőátvitelt és egyszerű kezelhetőséget biztosít” – mondta a fejlesztőcsapatot vezető Yosuke Hasegawa.

 

Az biztos, hogy a Crosstourer – már ha ez lesz a végleges típusnévkülönlegességnek számít majd a túraendurók piacán. Azonban nem lesz könnyű dolga: a BMW hamarosan bemutatja az eddig verhetetlennek tartott R 1200 GS teljesen átdolgozott változatát, amelyben már vízhűtéses boxermotor dolgozik majd. Nagy csata várható!

 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending