Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

Érkezik a Honda Crosstourer szériaváltozata

A nagy H Milánóban mutatja be a Varadero utódját – ahogy azt sejteni lehetett.

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Fotó: Honda

A Honda a várakozásoknak megfelelően a novemberi milánói motorkiállításon, az EICMA-n mutatja be a Crosstourer túraenduró szériaváltozatát.

A Honda egy évvel ezelőtt Milánóban leplezte le a Crosstourer koncepciómotort, amelyet a Varadero túraenduró utódjának szántak. Most rövid sajtóhír formájában jelentették be, hogy az idei EICMA-n már a szériaváltozatot csodálhatjuk meg.

Ez persze nem különösebb meglepetés, hiszen a Crosstourer már tavaly is sokkal inkább tűnt szériagépnek, mintsem valóságtól elrugaszkodott tanulmánynak (a képeken a koncepciót láthatjátok). A Honda szűkszavú közleménye nem szolgál újdonsággal, csupán megerősíti az eddig is ismert információkat: a Crosstourerbe az az 1,2 literes, V4-es erőforrás kerül, amely a VFR1200F-ben mutatkozott be, és valószínűleg az alumínium hídváz is a sporttúrázótól érkezik. Alaphelyzetben hagyományos váltó jár majd a géphez, de felár ellenében természetesen a Crosstourerhez is kérhető lesz a DCT névre hallgató duplakuplungos, automatikus erőátvitel.

 

A futóművet és a fékrendszert a műfaj követelményeihez igazítják: az újdonság hosszabb rugóutakat, hagyományos (nem fordított) teleszkópokat, drótküllős kerekeket, és elölre – valószínűleg – 6 helyett 4 dugattyús féknyergeket kap. „A Crosstourerben magas színvonalon ötvöztük az off-road stílust, az egyenes üléspozíciót, V4-es blokk erejét és a duplakuplungos technológiát, amely közvetlen erőátvitelt és egyszerű kezelhetőséget biztosít” – mondta a fejlesztőcsapatot vezető Yosuke Hasegawa.

 

Az biztos, hogy a Crosstourer – már ha ez lesz a végleges típusnévkülönlegességnek számít majd a túraendurók piacán. Azonban nem lesz könnyű dolga: a BMW hamarosan bemutatja az eddig verhetetlennek tartott R 1200 GS teljesen átdolgozott változatát, amelyben már vízhűtéses boxermotor dolgozik majd. Nagy csata várható!

 

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending