Csatlakozz hozzánk

Hírek

Érik a dobogó: Talma hatodik a Sachsenringen

Talma remekül kezdett, de a végére megint visszaesett: a hatodik helyen zárt

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT
 

Vasárnapra Sachsenringre megérkezett az ítéletidő, szakadó esőre ébredt a paddock. Mivel az előrejelzések alapján mindenki száraz versenyre készült, így a vizes beállítások megtalálása a bemelegítő edzésre maradt a csapatoknak.

Talmácsi Gábor is kipróbálta az esőre szabott motort, ami a sok vízátfolyáson nem viselkedett tökéletesen. Szerencsére az eső elállt, és a 125-ösök felszárították annyira a pályát, hogy már a Moto2 kategória versenyét száraznak nyilvánították. Talma az ötödik helyről vághatott neki a huszonkilenc körös viadalnak.

A verseny

A start pazarul sikerült: az első kanyarban Talma maga mögé utasította az egész mezőnyt. Néhány körön át vezette a nagydíjat, majd csapattársa, Iannone megelőzte. Ezt követően a verseny feléig együtt motorozott az élen a Fimmco Speed Up két versenyzője. A futam végéhez közeledve előnyük elfogyott, Elias és Corsi befogta őket. Talmácsi sokáig tartotta a harmadik helyet, azonban az utolsó körökben az üldöző boly utolérte és meg is előzték. Gábor végül a hatodik helyen zárta a Német Nagydíjat, ezzel összetettben is előrelépett egy helyet. Andrea Iannone második lett Toni Elias mögött.


Remek látvány: Talma vezeti a VB mezőnyt – akárcsak 39 éve ezen a napon Drapál

6. TALMÁCSI GÁBOR

“Nagyon sajnálom a végét, de annyira csúszkált a motor, hogy annak is örülök, hogy sikerült célba értem vele. Szerintem rossz áttételezést választottunk, ami idő előtt elkoptatta a puha gumikat. Ettől függetlenül mindenképpen úgy vélem, hogy előreléptünk, de nem lehet hátradőlni, hanem továbbra is keményen kell dolgoznunk. Egyre jobban érzem a motort és erre az érzetre is szükség van ahhoz, hogy még gyorsabb legyek. A mai futam is azt mutatja, hogy közel a dobogó, amire mielőbb szeretnék felállni, remélem már Brnoban és egy pódiummal köszönhetném meg a szurkolóimnak a kitartást, a folyamatos biztatást, ami nagyon sokat jelent számomra”

2010. július 18., Német Nagydíj, Sachsenring

1. Toni ELIAS
2. Andrea IANNONE
3. Roberto ROLFO
4. Fonsi NIETO
5. Karel ABRAHAM
6. TALMÁCSI GÁBOR


“Nem lehet hátradőlni, hanem továbbra is keményen kell dolgoznunk”
Időmérő edzés

A Német Nagydíj második napjára borús idő érkezett a pályára és környékére. Az éjszakai vihar az edzésekre már elállt, a tapadást viszont eltüntette az aszfaltcsíkról. A délelőtti szabadedzésre állítottak Talmácsi Gábor motorján a mérnökök, de nagy változást nem hozott a köridőben. A magyar versenyzőnek továbbra is a pálya harmadik negyedében akadtak gondjai, itt fél másodpercet veszített az elsőhöz képest.

Az időmérő edzésre kisütött a nap, jó körülmények között küzdhettek a rajthelyezésekért a versenyzők. Talmácsi Gábor gyorsan felülmúlta délelőtti teljesítményét, néhány motoros viszont nagyon összerakott egy-egy kört, így a magyar világbajnok a tizedik hely körül mozgott az edzés első felében. Az aragóni teszten talált beállítások meghozták a gyors köridőt is Talma számára, így sikerült a legjobb öt közé beverekednie magát. A mezőny hihetetlenül szoros, a második és az ötödik versenyző között egy tized a különbség. Talmácsi Gábor megszerezte a szezon során eddigi legelőkelőbb rajtpozícióját, az ötödik helyet, ami azt jelenti, hogy a második sor elejéről rajtolhat Iannone mögül. Ez még előnyére is válhat Talmának, hiszen az olasz csapattárs nagyon gyors volt ma is, így ha el tudnak együtt menni a startnál, jó köridőkre lehetnek képesek. A Fimmco Speed Up huszonkilences rajtszámú versenyzője, Andrea Iannone a pole pozícióból vághat neki a 29 körös Német Nagydíjnak.


Talmának csakis előre szabad nézni, és a versenyre koncentrálni

5. TALMÁCSI GÁBOR        1’25.772
“Jól sikerült az időmérő edzés, az eddigi legjobb helyről indulhatok holnap. A tesztelésen tapasztaltakat finomítjuk és érezhető az előrelépés. Huszonkilenc körös harc várható holnap, hiszen Iannone kivételével nagyon egyben van az eleje
 
2010.07.17., Német Nagydíj, Sachsenring, időmérő edzés

1. Andrea IANNONE       1’24.982
2. Arne TODE                1’25.655
3. Toni ELIAS                1’25.664
4. Julian SIMON            1’25.758
5. TALMÁCSI GÁBOR      1’25.772


Úgy látszik, az aragóni tesztek sokat segítettek Talmáéknak

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending