Csatlakozz hozzánk

Hírek

Eredményes volt a teszt harmadik napja

Talmáék szárnyai alatt új generáció kezdi meg a szereplését a Spanyol bajnokságban.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Talmáék szárnyai alatt új generáció kezdi meg a szereplését a Spanyol bajnokságban.

Talmácsi Gáboron és Stefano Favaron túl, a csapat (TEY Racing Team) is maximálisan elégedett Peti és Alen mai napi teljesítményével, ami végre egész nap folyt és az időjárás nem húzta keresztbe a terveket. Bár el sem kényeztette a két motorost, hiszen elég hideg volt. Az aszfalt hőmérséklete csupán 12 fok körül mozgott, azonban a szél a két nappal ezelőttihez képest csak nagyobbacska szellő fokozatban volt jelen. Mindketten keményen belehúztak, és amennyit csak tudtak motoron töltöttek. Peti 85 kört, míg Alen 70 kört teljesített és nagyot léptek előre.

Sebestyén Péter nyilatkozata:

Örülök, hogy ma végre egy rendes tesztnapon vagyunk túl, bár az időjárás most sem volt az igazi. Ehhez képest azonban folyamatosan sikerült javítanom a köridőkön, és egyre jobbak lettek a beállítások. Eredményes gyakorláson vagyunk túl és úgy érzem, hogy hozni tudtam azt a formámat, amit terveztem, amit vártam magamtól.

Györfi Alen nyilatkozata:

A lehetőségeimhez képest sikerült kihoznom magamból és a motoromból is a legtöbbet. Egyelőre nem az időre koncentráltam, hanem igyekeztünk az én vezetési stílusomhoz állítani a gépet, ami úgy érzem egyre jobban sikerült. Fizikailag teljesen rendben vagyok, szerencsére a tavaly év végi csuklótörésem sem hátráltatott a munkában. Nagyon várom a folytatást.

 
Ruiz Gomez Jose Manuel (csapatfőnök) nyilatkozata:

Nagyon elégedett vagyok mindkét versenyzővel. Nagyon gyors ütemben fejlődnek, pontosan tudják, hogy mik a feladataik, és ami nagyon fontos, hogy rendkívül jól együttműködnek, lehet velük nagyon komolyan dolgozni. Elsőre nem is vártunk ilyen eredményeket, de örülök, hogy ilyen kellemes meglepetést okoztak az egész csapat számára.

 
Roberto Favaro, menedzser nyilatkozata:

Csak jókat tudok mondani Peti és Alen munkájáról. Mindketten nagyon keményen dolgoztak, végig koncentráltak és törekedtek arra, hogy kihozzák magukból a maximumot. A nap végén büszkén hallgattam a csapatfőnök értékelését, ami mindannyionknak megadja a kellő lendületet, motivációt a folytatáshoz, várva a következő tesztelést, aminek tervezett dátuma: március 23.

 
 
Talmácsi Gábor értékelése:

A csapatfőnök értékelésén túl illetve azzal kapcsolatban mit is mondhatnék? Stefanoval közösen mi már régóta tudjuk, hogy két igen tehetséges versenyzőről van szó, akiket érdemes segíteni, támogatni. Sajnálom, hogy az első két napot kissé beárnyékolta az időjárás, de ma sokat haladtak előre. Én is mindig azt szoktam mondani, hogy az a legjobb, ha lépésről lépésre haladunk a cél felé, és ha már megvan a helyes irány, akkor már nagy baj nem lehet.

Csütörtöki előzmények

 A Faster Management ifjú védencei számára nem úgy folytatódott a spanyolországi tesztelés, ahogyan tervezték. Csupán néhány óvatos kör megtétele jutott mára, hiszen a szél ereje nem hagyott alább, sőt volt, hogy elérte 80 km/h-t, ráadásul délután még az eső is eleredt. Ilyen körülmények között pedig nem sok értelme van a motorozásnak.

A csapat mindent megtesz annak érdekében, hogy mindkét magyar versenyzőnek elegendő lehetőséget biztosítson arra, hogy motorjukat megismerjék, megtalálják a számukra legoptimálisabb beállításokat, így az előre eltervezett 3 napos tesztet készek máris egy nappal meghosszabbítani, hogy pótolni tudják a mai „munkaszünetet”, ami ugyan csak látszólagos volt, hiszen a szerelők folyamatosan dolgoztak a boxban.
Már csak az égieknek kell kegyeseknek lenniük hozzájuk, hiszen minden adva van a gyakorláshoz, a tapasztalatszerzéshez, a csapattal történő összeszokáshoz, ami a Spanyol bajnokság megkezdése előtt Petinek és Alennak is jól jönne.

Sebestyén Péter nyilatkozata:

Ma a szél gyorsabb volt a pályán, mint mi, de bízom benne, hogy holnap fordítva leszJ Nagyon várom, hogy folytatni tudjuk a munkát.

 
Györfi Alen nyilatkozata:

Az időjárás sajnos nem adott lehetőséget a tesztelésre, pedig a tegnapi peches napom után már alig vártam, hogy ma motorra üljek. Majd holnap…

 
Talmácsi Gábor értékelése:

Nagyon sajnálom, hogy az időjárás nem tette lehetővé, hogy tesztelni tudjanak Alenék, de felesleges lett volna kockáztatniuk és ekkora szélben pályára menniük. Egyelőre nem tehetünk mást, mint várjuk a jobb időt.

Szerdai előzmények

Talmácsi Gábor és Stefano Favaro által szárnyaik alá vett magyar motorosok a mai napon megkezdték a felkészülést az idei szezonra.
Nem volt túl kegyes az időjárás a két ifjú titánhoz az első tesztnapon Spanyolországban. Mivel tegnap egész nap esett az eső, így 11 órakor még vizes pályán kezdődött meg a munka, ráadásul igen erős szél is nehezítette a motorozást, ami délutánra olyan viharossá vált, hogy az utolsó tesztelési szakaszban nem engedte a csapat, hogy Petiék pályára menjenek.

Györfi Alen nyilatkozata:

Nem voltam túl szerencsés ma, két komolyabb technikai probléma is adódott a motorommal, emiatt nem töltöttem valami sokat a pályán. A nap végére mindösszesen 14 kört sikerült teljesítenem, de ezalatt is végig a pálya, és a motorom megismerése volt a cél. Nagyon jó hangulat volt a boxba, a csapat remekül dolgozik. Holnap szeretnék lényegesen többet motorozni és remélem, hogy ez a borzasztóan erős szél is csendesedni fog.


 

Sebestyén Péter nyilatkozata:

Motorikusan nagyon jó a gép, a futómű beállításokon kell még dolgoznunk, ami már a mai napon is egyre jobb lett, ami meg is látszott a köridőkön, de még van mit finomítanunk rajta. Csak jókat tudok mondani a csapatról, az első közös munkanapról. Nagyon várom a következő 2 tesztnapot, hiszen minden tapasztalatra szükség lesz a versenyeken.

 
Talmácsi Gábor értékelése:

Maximálisan elégedett vagyok mindkét fiú teljesítményével az első tesztnapot követően, igyekeztek magukból a legtöbbet kihozni. Ilyen időjárási körülmények mellett embert próbáló feladat tesztelni egy ismeretlen pályán, egy ismeretlen motorral, de mindketten hiba nélkül, keményen dolgoztak. Tapasztalatból mondhatom, hogy a szél az egyik leghátráltatóbb tényező motorozás közben. Még két nap gyakorlás vár rájuk, mely során igyekszem őket mindenben segíteni.

 

 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending