Csatlakozz hozzánk

Hírek

Építsünk agykormányzott motort!

Ha van egy motorod, és nem kevés felesleges pénzed, bátran belevághatsz. Nem fogod megbánni!

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Pénzért bármit meg lehet venni – tartja a mondás. Még az olyan különleges dolgokat is, mint egy egyedi, épített motor első futóműve. A svéd ISR cég kit formájában piacra dobta a már korábban, egy épített motoron, a BMW Harrieren látott függőcsapszeges első felfüggesztését.

A függőcsapszeges első felfüggesztés előnye abban rejlik, hogy – a teleszkópvillával ellentétben – külön tudja választani a kormányzás és a rugózás reakcióit, vagyis fékezésnél nem ül le a motor eleje, nem változik a villaszög, sokkal pontosabb és biztonságosabb a kormányzás. Természetesen hátrányai is vannak, különben már minden motort ezzel árulnának. Egyik ezek közül az előállítási ár. Képzeljük el, hogy egy teleszkópvillához képest mennyivel kerül többe egy lengőkar, egy rugóstag, a kerék elfordulását engedő kerékagy, és a bonyolult rudazat, ami a kormányzást biztosítja. Ezen kívül az agykormányzás szigorúan korlátozza a kerék elfordulási szögét, ami nem versenycélú használatnál kifejezett hátrányként jelentkezik.


Furcsán néz ki, de rendkívül stabilan kanyarodik vele a motor

Egyeseket még a hátrányok ecsetelésével sem lehet elriasztani attól, hogy ilyen feltűnő, és különleges élményt adó motort akarjanak. Nekik készül az ISR NS2 kit. Az agykormányzásos rendszer univerzális, gyakorlatilag semelyik gyári motorral nem kompatibilis, felszereléséhez szükség van némi barkácsolásra, de a végeredmény mindenért kárpótol. Aki tehát nem engedhet meg magának egy Bimota Tesit, vagy egy Vyrust, de eléggé elszánt, és ügyes, annak is lehet egy ilyen csodálatos motorja.


Nagyjából ennyiből áll az ISR NS2 kit
Tudtad-e?

A BMW Harrier nevű motort a nemzetközileg elismert motorépítő, Stellan Egeland hívta életre tavaly. A motor külső jegyeit a híres Harrier vadászrepülőgép ihlette, míg technikai megoldásait igényes csúcstechnika jellemzi. A motoron szinte az összes, az ISR által gyártott alkatrész megtalálható, többek között maga az első felfüggesztés.


Íme működés közben a BMW Harrier

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending