Csatlakozz hozzánk

Blog

Építs PapírRossit!

Szereted a kreatív hobbikat, és egyben a kihívásokat? Akkor a Valentino Rossi egy legendás pillanatát megörökítő papírmodell Neked készült! Ahogy a Doktor mondja: jó munkát!

Közzétéve

ekkor

papirrossi
ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Mert lesz vele meló, az tuti: ez nem az a modell, amit csak kicsomagolsz, kiteszed a polcra és néha letörlöd róla a port… Épp ellenkezőleg, neked kell “összecsomagolni”, papírból, hosszú és várhatóan gyötrelmes órák árán, de a végeredmény várhatóan minden fáradozást megér majd. Ha 4-esnél gyengébb voltál technika órán, inkább vedd meg alumíniumból!

A pillanat, melynek emléket állít a papírszobor: Rossi 2008-ban a Dugóhúzóban előzi Stonert

Jó hír azonban, hogy ez a kreatív megoldás mindenki számára elérhető, azaz relatíve ingyenes, mert csak le kell tölteni a Yamaha oldaláról a sablonokat, kinyomtatni és “összevágni”, illetve ragasztani. Az már más kérdés, hogy nem kevés papír és festék kell hozzá – egy új nyomtatópatront valószínűleg igényel majd a projekt…

Terepasztalnyi Dugóhúzó: a teljes modell több mint egy méter széles

Nem csoda, hiszen e fenti képen jól láthatóak a modell dimenziói. A motor, a motoros, a háttér és a “domborzati viszonyok” külön egységeket alkotnak, és külön is kell őket letölteni az említett oldal alján, PDF formátumban. Tehát a versenygépet (akár a Doktorral) külön is elkészíthetjük, ha csak arra van igényünk, kedvünk. És persze külön összeszerelési útmutatókat is találunk itt, szintén PDF-ben.

Külön kell elkészíteni Rossit, a motort, a hátteret és a terepet is…

No de mit is ábrázol a papírmodell? Emlékszel még Rossi 2008-as előzésére az USA-ból (Laguna Seca), amikor a híres Dugóhúzó lejtőjén ment el (a homokban) a ducatis Casey Stoner mellett? Igen, igen, azóta Rossi Mester visszakapta ezt a “húzós” előzést a sorstól: a tavalyi szezonban nagyon hasonlóan előzte meg őt ugyanitt a HRC-s Marc Marquez, a későbbi világbajnok.

…ennél fogva az M1-es Yamahát önmagában is elkészíthetjük, ha csak arra van kedvünk

Szóval egy darabka sporttörténelem figyelhet az asztalodon, amennyiben – a szó szoros értelmében – neki mersz vágni a kihívásnak. Ha elkészültél, küldj nekünk egy képet róka (kíváncsiak vagyunk, mikor kapjuk:)). Sok sikert és örömöt a munkához! A lenti fotón Rossi mellett a papírmodell tervezője, Nobutaka Mukouyama látható, aki hasonló jókat kíván.

Rossi: good job! Mukouyama: have fun!

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending