Csatlakozz hozzánk

Hírek

Épített Hayabusák versenye

Idén Indianapolisban ünnepelte a Suzuki, hogy 50 éve kezdték el forgalmazni a motorjaikat az Egyesült Államokban. A különleges alkalomra egy szépségversenyt hirdettek…

Közzétéve

ekkor

hayabusa garwood pimp
RST AIRBAG

…amelyre a cég zászlóshajójának, a Hayabusának az átépített változatával lehetett nevezni. A fődíj egy 2013-as limitált szériás Hayabusa slusszkulcsa és a hozzátartozó motor volt.

A Suzuki GSX1300R Hayabusát senkinek nem kell bemutatni. Tagja azon utcai motorok szűk és elit klubjának, amelyek megfutják a 300km/h-t. Népszerű a dragversenyzők körében és egész iparág épült arra – főleg az óceán túlpartján -, hogy turbót biggyesszenek a motorra, amelynek a teljesítménye így meghaladja a 300 lóerőt. Jó pár videót lehet látni a videómegosztókon, ahol ezek a szörnyek egy erősebb gázadásra kétszáz felett is simán kerékre állnak.

De gustibus non est disputandum, vagyis Az ízlések különböznek, így ezekről nem vitatkozunk…
Sebességrekord(kísérlet) Hayabusával

A “hagyományos” motorkerékpárral elért legnagyobb szárazföldi sebességet, 502 km/órát is egy turbós Hayabusa nyergében érte el Bill Warner 2011-ben. Sajnos idén, egy újabb rekordkísérlet közben életét vesztette.

Azonban az USA-ban nemcsak az erős motorokat imádják, hanem a nagyon színeseket is, vagyis airbrush pisztoly nélkül nincs átalakítás. A versenyre rengeteg „pályamunka” érkezett és a szavazatok összeszámlálása után a 3 „legjobbat” vitték el az indianapolis-i döntőre. Ebből a háromból került ki a végső győztes.

…de az látszik, hogy sok munkaórát fektettek a motorok átalakításába

Versenyen kívül is több építőműhely munkáit nézhették meg a látogatók. Most a Garwood Custom Cycles alkotásaiból gyűjtöttünk össze egy csokorra valót a stílus kedvelőinek:
kattints a jobb oldalon a Képgalériára!


– az idei – széria – Hayabusa ABS tesztjét IDE kattintva olvashatod

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending