Csatlakozz hozzánk

Akciók

Eper illatú olaj

“Tudta, hogy a föld banán alakú? Csodálatos hol tart már a tudomány!”. És az eper illatú olajat ismered?

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

“Tudta, hogy a föld banán alakú? Csodálatos hol tart már a tudomány!”. És az eper illatú olajat ismered?

Van egy két ütemű 1999-es Cagiva Mito EVO-m, amit bő 1,5 éve nem használtam már. Most úgy döntöttem csatasorba állítom, hogy ha nem is én, de a barátaim közül bárki használhassa. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy legyen benne olaj, ugyanis a két ütemű motorok a benzinnel együtt azt is zabálják. A Mito tartályában összesen három cseppet tudtam megszámolni, az még a sarki boltig sem elég.

Bementem hát a Motorpartsba, mert ha olaj, akkor nekem rögtön az Ipone jut eszembe. Főleg mióta a CBR 600RR-be is azt öntöttem, abban nagyon bevált. Elmondtam Eriknek (az üzlet egyik értékesítője) mire lenne szükségem, mire ő kezembe nyomta az R2000RR fantázianevű flakont. Felhasználástól függően több féle két ütemű Ipone olaj is van, de ez az, amelyik a különolajozású motorkba kell. Ha kikötném a rendszert és a benzin mellé saját magam keverném a 2T nyálat (amit egyébként sokan csinálnak), akkor mást kaptam volna, mert olyankor kicsit más viszkozitásra van szükség. Tehát ne csak az árat nézzük, hanem a felhasználás jellegét is, én már akasztottam meg emiatt dugattyút. Hogy nektek mire van szükségetek, azt itt tudjátok megnézni.


Ő fog mostantól eper illatot árasztani

No, de nem azért ragadtam billentyűzetet, hogy ezekről meséljek, hanem az olaj illatáról. Jól olvastátok, ugyanis a flakon tartalmának komolyan eper zamata van! Érezni ezt már a kibontás előtt is, olyan mint valami szirupos, cukros szörp, elképesztő. Erik azt mondta, hogy majd a kipufogóból is hasonló illat fog távozni, ami talán nem is baj, legalább is a mögöttem haladó autósoknak. Persze az ilyen elvakult szak-motornyúzóknak, mint én is, nincs jobb a két ütemű motor füstjénél, de azért az epret is szeretjük :). A kis Cagiva szempontjából ez viszont nem lényeg, sokkal inkább az, hogy hogyan megy vele. Még komolyabban nem próbáltam, mert még csak hazáig gurultam vele és amúgy is bejáratós a blokkja, de egyelőre nagyon jónak tűnik. Nemsokára írok tesztet az olasz paripáról, majd akkor mindenre fény derül.


Az Ipone-nak mindene van, ami kellhet egy motorhoz. Olajak, tisztítószerek, hűtőfolyadék, sprék

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending