Csatlakozz hozzánk

Akciók

Eper illatú olaj

“Tudta, hogy a föld banán alakú? Csodálatos hol tart már a tudomány!”. És az eper illatú olajat ismered?

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

“Tudta, hogy a föld banán alakú? Csodálatos hol tart már a tudomány!”. És az eper illatú olajat ismered?

Van egy két ütemű 1999-es Cagiva Mito EVO-m, amit bő 1,5 éve nem használtam már. Most úgy döntöttem csatasorba állítom, hogy ha nem is én, de a barátaim közül bárki használhassa. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy legyen benne olaj, ugyanis a két ütemű motorok a benzinnel együtt azt is zabálják. A Mito tartályában összesen három cseppet tudtam megszámolni, az még a sarki boltig sem elég.

Bementem hát a Motorpartsba, mert ha olaj, akkor nekem rögtön az Ipone jut eszembe. Főleg mióta a CBR 600RR-be is azt öntöttem, abban nagyon bevált. Elmondtam Eriknek (az üzlet egyik értékesítője) mire lenne szükségem, mire ő kezembe nyomta az R2000RR fantázianevű flakont. Felhasználástól függően több féle két ütemű Ipone olaj is van, de ez az, amelyik a különolajozású motorkba kell. Ha kikötném a rendszert és a benzin mellé saját magam keverném a 2T nyálat (amit egyébként sokan csinálnak), akkor mást kaptam volna, mert olyankor kicsit más viszkozitásra van szükség. Tehát ne csak az árat nézzük, hanem a felhasználás jellegét is, én már akasztottam meg emiatt dugattyút. Hogy nektek mire van szükségetek, azt itt tudjátok megnézni.


Ő fog mostantól eper illatot árasztani

No, de nem azért ragadtam billentyűzetet, hogy ezekről meséljek, hanem az olaj illatáról. Jól olvastátok, ugyanis a flakon tartalmának komolyan eper zamata van! Érezni ezt már a kibontás előtt is, olyan mint valami szirupos, cukros szörp, elképesztő. Erik azt mondta, hogy majd a kipufogóból is hasonló illat fog távozni, ami talán nem is baj, legalább is a mögöttem haladó autósoknak. Persze az ilyen elvakult szak-motornyúzóknak, mint én is, nincs jobb a két ütemű motor füstjénél, de azért az epret is szeretjük :). A kis Cagiva szempontjából ez viszont nem lényeg, sokkal inkább az, hogy hogyan megy vele. Még komolyabban nem próbáltam, mert még csak hazáig gurultam vele és amúgy is bejáratós a blokkja, de egyelőre nagyon jónak tűnik. Nemsokára írok tesztet az olasz paripáról, majd akkor mindenre fény derül.


Az Ipone-nak mindene van, ami kellhet egy motorhoz. Olajak, tisztítószerek, hűtőfolyadék, sprék

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending