Csatlakozz hozzánk

Hírek

Emlékmotorral ünnepli a CB750 ötvenedik születésnapját a Honda

Méghozzá nem is akárhogy, hanem egy erősen limitált kiadású Honda CB1000R modellel

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Nem túl nagy azon motorgyártók klubja, aki a kétkerekűek nagyjából száz éves történelme során valami igazán maradandót alkotott volna. Persze ott van a Harley-Davidson J modell, vagy az MV Agusta világbajnokságot nyerő 500 Three gépe, de a Honda Cub neve is könnyen megjegyezhető több mint százmillió darabszámos eladásairól. De most egy másik fontos mérföldkőről emlékezik meg a japán óriás. Arról, amit 1969-ben tettek le, ami alaposan felforgatta a motorok és motorosok világát: a CB750-ről.

Mára egyre többen látják úgy, hogy a modell bemutatásakor a Honda igazából a mai, modern superbike-ok alapjait fektették le, ennek pedig idén jött el az ötvenedik évfordulója. Megemlékezésül a CB1000R kap egy alapos átdolgozást, amit valószínűleg Március 7 -10 közt a Rómában megrendezésre kerülő Roma Motodays-en fognak bemutatni a nagyközönségnek.

A módosítások persze leginkább esztétikai beavatkozások lesznek: korhű kék és arany árnyalatokból álló fényezés, Y-formájú kettős kipufogó dob és fűzött küllős felni várhatóak az emlékmotoron, de a mára megszokott Honda – szárny is kapott egy kis retro átdolgozást. Aztán a ma hagyományosan használt bőrülést is alkantara anyagúra cserélték, na meg persze a 750-es felirat helyett az ezres szám virít pár helyen. Egyelőre nem úgy tűnik, mintha bármilyen sorozatgyártás is tervbe lenne véve, valószínűleg azért, mert ez a motor az Olasz Honda együttműködésével készült, és nem sok köze volt hozzá a japán főhadiszállásnak. Annyi jó hírünk azért van, hogy a kulcsát (és vele együtt a motort is) a látogatók között tervezik kisorsolni és a szerencsés nyertes haza is viheti magával a gépet.

Ehhez csupán annyit kell tenned, hogy veszel egy jegyet a rendezvényre és online regisztrálsz a sorsolásra. Ettől függetlenül persze egyáltalán nem biztos, hogy nincs készülőben egy kis-darabszámos szériagyártású ”hivatalos” emlékmotor is a japán oldalon, amiből vásárolni is lehet majd. De addig is, még nem késő: ha szerencsésnek érzed magad, irány Róma, aztán ki tudja, lehet, hogy hazafelé már két keréken kell jönnöd!

 

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending