Csatlakozz hozzánk

Blog

Emlékeztető: szezonnyitó (jótékonysági) gurulás

Emlékeztető: április 7-én felvonulás a békés közlekedésért és a Tűzoltóság támogatásáért

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
OnRoad-os kollégáink ismét egy jó ügy mellé álltak, amelyhez szeretnénk mi is csatlakozni, ezért (újra) megosztjuk a náluk megjelent cikket Veletek is. Fogadjátok szeretettel és ha tudtok, vegyetek részt a nemes kezdeményezésen!

Szezonnyitó felvonulás a békés közlekedésért és a Tűzoltóság támogatásáért!
Egy nagyon szép és fontos célokat maga elé tűző motoros felvonulásra szeretnénk felhívni a figyelmeteket. Aki teheti, már most írja be a naptárjába, és április 7-én legyen ott velünk!

A tavaszi motoros esemény immáron másodszor kerül megrendezésre. Az ötletgazda Tamás Zoltán (Olika) keresett meg minket, hogy hívjuk fel minél több motorostársunk figyelmét a rendezvényre. Amely olyan fontos és nemes célokat szolgál, amelyek miatt valóban érdemes ott lenni rajta. Következzenek a szervező gondolatai:


A motoros felvonulás első része

A tavalyihoz hasonló módon ismét felvonulunk Budapesten, hogy felhívjuk az autósok figyelmét a motoros szezon kezdetére. Hiszen előbb-utóbb jön a jó idő és egyre többen megyünk ki motorjainkkal a közutakra. Bízom abban, hogy a felvonulással csökkenteni lehet a balesetek számát. Szeretném elérni, hogy a motorosok agyába belevésődjön, miszerint ‘a közút nem versenypálya’ – valamint az autósoktól is nagyobb odafigyelést kapjunk.

Tavaly az Országos Mentőszolgálatot tudtuk megajándékozni kilenc darab GPS készülékkel, idén pedig a tűzoltókat szeretnénk támogatni hasonló módon. Mindenki, aki úgy érzi,hogy néhány forinttal támogatná a dolgot, az egy lezárt, névvel és összeggel ellátott borítékban leadhatja a felajánlását az Andretti Cukrászdában (1047. Budapest, Váci út 13). A felvonulás indulási pontja is ez lesz egyébként. Tavaly gyártattam “figyelek rájuk” háromszög alakú matricákat. Amikor a rendőrség leállította a forgalmat, néhány motoros odagurult az álló kocsisorhoz és minden autósnak adott egyet-egyet – majd visszaállt a sorba. A következő leállításnál ismét osztogatta a matricákat. Ezt idén is megszervezem.


A motoros felvonulás második része

A felvonulás végeztével szeretnék egy kis bemutatót szervezni a tűzoltók munkájáról. A tervek szerint megnézhetünk egy roncs-autó szétvágást, hogy mindenki lássa, milyen az, amikor egy autóból kell kimenteni valakit, aki beszorult és az életéért küzd. Ez a dolog még egyeztetés alatt van. (Nem biztos, hogy sikerre tudom vinni a bemutatót, de ha nem, akkor kitalálok valami mást. Valamilyen bemutatót azonban mindenképpen szeretnék.) A bemutató végeztével pedig ünnepélyes keretek között szeretném átadni a GPS készülékeket. Felvetődött bennem, hogy a motoros konvojt esetleg egy tűzoltóautó zárhatná. Lehet hogy beszervezek mellé egy mentőautót is. Talán sikerül, hiszen tavaly a mentőket támogattuk.
Minél többen vagyunk, annál jobban fel tudjuk hívni a figyelmet magunkra. Ha többen adakozunk, akkor több készüléket tudunk vásárolni és többet tudunk átadni.

A célom az, hogy a motoros társadalom szemléletét pozitívan mutassam be, illetve hogy a motorosokat és az autósokat egyenrangú félnek tekintse mindenki. Az egymáshoz való viszonyunk megfelelő alakulásához ugyanis elengedhetetlen feltétel a kölcsönös tolerancia. Kicsivel nagyobb odafigyelés esetén valamennyien békésen megférünk a közutakon!


Az átadási ceremónia

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending