Csatlakozz hozzánk

Hírek

Elstartolt a gyorsasági szezon

Túl vagyunk az OB első futamán, Talma este startol Quatarban és hamarosan jönnek az amatőr kupák is

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Idén a SuperSport és SuperBike világbajnokság versenyzői voltak az első fecskék, ők most hétvégével már a harmadik versenyhelyszínt fogják maguk mögött tudni. A gyorsaságis sorozatok közül legnagyobb rivaldafényt kapó MotoGP, azaz a prototípusok első futamait pedig a mai napon, a kivilágított quatari pályán rendezik. Így az új kategóriának számító Moto2 történelmi első nyertese is csak este születik meg, aki akár Talmácsi Gábor is lehet. Ha pedig már a magyaroknál tartunk, azt se felejtsük el, hogy április első szombatjával a magyar OB is elstartolt, amiről kicsit lejjebb egy kis beszámolót is olvashattok. Bő egy hónap múlva meg az amatőr márkakupák résztvevői is indíthatják a motorjaikat, immár Hondákkal és Kawasakikkal is megmérettethetjük magunkat.

A SuperBike bajnokságban a tavalyi bajnok márka, a Yamaha most egyáltalán nincs az élmezőnyben, és a Honda is látványosan szenved. Ellenben a Suzukival, azon belül is az eddig legtöbb pontot bezsebelő Leon Haslammal, bár csapattársa, az ex-MotoGP-s Sylvian Guintoli sem húzza rosszul a gázt. Az olaszok viszont nagyon erősek idén, főleg az Aprilia a rutinos öreg rókával, Max Biaggival, no meg a V4-es hengerelrendezésű RSV4-gyel. A sors érdekessége, hogy az összesítésben a kalóz mögött épp az a Carlos Checa (és az évek óta stabilan jól teljesítő Ducati) a harmadik, akivel még az 500-as kétütemű időszakban is csatázott a MotoGP-ben, pedig az nem ma volt. Hogy ki lesz a végső befutó a bajnokságban? Jelen állás szerint egyelőre senkit sem lehetne a többi fölé emelni.

A hatszázasok között, azaz a SuperSport VB-n is óriási a verseny, attól függetlenül, hogy összesen három márkából tevődik össze a mezőny. 2007 bajnoka, Kenan Sofuoglu vezeti a ranglistát, ám csak egy ponttal van John Lascorz vezette Kawasaki előtt. Ez azért is érdekes, mert a zöldek az elmúlt években igen csak felejthető teljesítményt produkáltak, most pedig Fabien Foret-val a nagyedik helyet is ők birtokolják. Azért a harmadik helyről se feledkezzünk meg, az összetett dobogó legalsó fokán egyelőre 2009 ezüst érmese, Eugene Laverty topog, talán a legjobb Hondával a mezőnyben. Érdekes még a Triumph kifejezetten jó szereplése (5. és 7. hely) és a tavalyi bajnok, a Yamaha hiányzása. Sajnos a hangvillások 2010-ben nem képviseltetik magukat, úgy látszik komolyan vették a “csúcson kell abbahagyni” mondást. No de akkor miért vonult ki a Suzuki is?

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending