Csatlakozz hozzánk

Hírek

Elrajtolt az idei MX szezon: főszerepben Németh Kornél

Izgalmas küzdelmek, szoros csaták az évadnyitón – tudósítás Monorról

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Szöveg: Szikora Dominika Képek: MXfoto.hu

Monor adott otthont az idei év első jelentős MX-eseményének múlt hétvégén; a hazai versenyzők mellett ezúttal külföldiek is rajthoz álltak. A profi kategóriában magyar győzelem született, Németh Kornél mindkét futamot megnyerve állhatott a dobogó legfelső fokára.

Népes mezőny gyűlt össze a hétvégén az idei MX szezon első komolyabb megmérettetésére Monoron. Nem volt hiány sem nézőből, sem versenyzőből: a hazaiak mellett harminc külföldi motoros is rajthoz állt, többek között olyan nagy nevek, mint a svéd Patrick Johansson, az osztrák Oswald Reisinger, vagy a cseh Martin Kohut. A mieink közül – habár tavaly többen külföldre szerződtek – szinte mindenki jelen volt, aki az országos bajnoki címre esélyes lehet.

A profik meghívásos versenyének első futamában Németh Kornél rajtolt a legjobban és rögtön az élre is állt. Szvoboda Bence ötödikként jött el, majd kitartó munkával az utolsó kör végére sikerült a harmadik helyig jutnia. Borka Jánosnak és Lécz Gergőnek még rosszabbul sikerült a rajt, ők ezután főleg egymással csatázva, fokozatosan zárkóztak fel a többiekhez. Németh folyamatosan, jó ütemben haladt előre, így már az ötödik körben negyed pályányi előnye volt. Végül több mint 46 másodperccel verte a másodikként befutó Reisingert. Borka nem tudta fejezni ezt a menetet: a meghibásodott kuplung miatt a tizedik kör után kénytelen volt kiállni.

A második futamban aztán az immáron suzukis versenyző rajtolt el elsőként, de Németh hamar megelőzte, majd – az első menethez hasonlóan – ismét nagyon ellépett a mezőnytől, további 6 másodperccel növelte fölényét. Reisinger a rajtnál bukott, így nehéz feladat volt számára, hogy behozza a lemaradását – ennek ellenére végül sikerült a hatodik helyig felküzdenie magát. Szvoboda harmadikként jött el, de már két kör alatt átvette a második helyet Borkától, amit végig meg is tartott. Ezúttal Lécznek adódtak technikai problémái, így öt kör után kiállt.

Összetettben tehát a dobogó három fokából kettő is magyar versenyzőnek jutott a Pro MX1-ben: a kupát nagy fölénnyel Németh nyerte, az ezüstéremmel Szvoboda térhetett haza, a harmadik helyezett pedig Reisinger lett. A versenysorozat április 3-án Nyársapáton, a Kelet Kupa első fordulójával folytatódik, ahol összesen nyolc kategóriában állnak majd rajthoz a résztvevők, MX65-től kezdve egészen a profi szintig.


Az MX OB küzdelmeiről filmes összefoglalókat is készítünk majd

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Husqvarna 2019 Fall

Trending