Connect with us

Hírek

Elrajtolt az idei MX szezon: főszerepben Németh Kornél

Izgalmas küzdelmek, szoros csaták az évadnyitón – tudósítás Monorról

Published

on

Sportster
RST AIRBAG

Szöveg: Szikora Dominika Képek: MXfoto.hu

Monor adott otthont az idei év első jelentős MX-eseményének múlt hétvégén; a hazai versenyzők mellett ezúttal külföldiek is rajthoz álltak. A profi kategóriában magyar győzelem született, Németh Kornél mindkét futamot megnyerve állhatott a dobogó legfelső fokára.

Népes mezőny gyűlt össze a hétvégén az idei MX szezon első komolyabb megmérettetésére Monoron. Nem volt hiány sem nézőből, sem versenyzőből: a hazaiak mellett harminc külföldi motoros is rajthoz állt, többek között olyan nagy nevek, mint a svéd Patrick Johansson, az osztrák Oswald Reisinger, vagy a cseh Martin Kohut. A mieink közül – habár tavaly többen külföldre szerződtek – szinte mindenki jelen volt, aki az országos bajnoki címre esélyes lehet.

A profik meghívásos versenyének első futamában Németh Kornél rajtolt a legjobban és rögtön az élre is állt. Szvoboda Bence ötödikként jött el, majd kitartó munkával az utolsó kör végére sikerült a harmadik helyig jutnia. Borka Jánosnak és Lécz Gergőnek még rosszabbul sikerült a rajt, ők ezután főleg egymással csatázva, fokozatosan zárkóztak fel a többiekhez. Németh folyamatosan, jó ütemben haladt előre, így már az ötödik körben negyed pályányi előnye volt. Végül több mint 46 másodperccel verte a másodikként befutó Reisingert. Borka nem tudta fejezni ezt a menetet: a meghibásodott kuplung miatt a tizedik kör után kénytelen volt kiállni.

A második futamban aztán az immáron suzukis versenyző rajtolt el elsőként, de Németh hamar megelőzte, majd – az első menethez hasonlóan – ismét nagyon ellépett a mezőnytől, további 6 másodperccel növelte fölényét. Reisinger a rajtnál bukott, így nehéz feladat volt számára, hogy behozza a lemaradását – ennek ellenére végül sikerült a hatodik helyig felküzdenie magát. Szvoboda harmadikként jött el, de már két kör alatt átvette a második helyet Borkától, amit végig meg is tartott. Ezúttal Lécznek adódtak technikai problémái, így öt kör után kiállt.

Összetettben tehát a dobogó három fokából kettő is magyar versenyzőnek jutott a Pro MX1-ben: a kupát nagy fölénnyel Németh nyerte, az ezüstéremmel Szvoboda térhetett haza, a harmadik helyezett pedig Reisinger lett. A versenysorozat április 3-án Nyársapáton, a Kelet Kupa első fordulójával folytatódik, ahol összesen nyolc kategóriában állnak majd rajthoz a résztvevők, MX65-től kezdve egészen a profi szintig.


Az MX OB küzdelmeiről filmes összefoglalókat is készítünk majd

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending