Csatlakozz hozzánk

Hírek

Elkészült a kétmilliomodik berlini BMW

Naná, hogy a sikermodell, egy R1200GS lett a kétmilliomodik Berlinben gyártott BMW!

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: BMW

Egy BMW R1200GS volt a kétmilliomodik motorkerékpár, amely a BMW berlini gyárának futószalagjáról május 6-án legördült. A jubileumi GS-t Chris Pfeiffer, négyszeres freestyle világbajnok mutatta be az egybegyűlteknek.

Az üzemben 1969 óta gyártanak motorokat a világ minden piacára. Az esemény tiszteletére rendezett ünnepségen Berlin polgármestere, Klaus Wowereit és a többi meghívott előtt Christian Pfeiffer, a BMW-vel versenyző stunt-világklasszis prezentálta az alkalomra készült GS modellt.

Berlin polgármestere, Klaus Wowereit kiemelte, hogy a BMW Berlin jelentős és hűséges munkaadója: „A BMW akkor is hű maradt Berlinhez, amikor más vállalatok elhagyták a várost. Ez az előrelátó gondolkodás meghozta gyümölcsét, és immár kétmillió motorkerékpárt gyártottak le a berlini üzemben” – mondta el a polgármester.

Hendrik von Kuenheim, a BMW Motorrad vezetője elmondta: „A BMW csoport egyaránt elkötelezett a fenntartható motorkerékpárok gyártása és a motorozás gazdag hagyományainak ápolása mellett. A BMW kétkerekűi a motorozás élményét testesítik meg, és egyaránt képviselik gyárunkat és Berlin városát abban a 130 országban, ahova exportálják őket. Célunk, hogy tovább erősítsük hosszú távú kapcsolatainkat a várossal”


A kétmilliomodik Berlinben gyártott BMW motorkerékpár: R1200GS

A BMW berlini gyáregységében dolgozó 1900 alkalmazott naponta 510 motorkerékpárt és további 24.000 féktárcsát gyárt le a BMW autógyárai számára. Az üzem működésének első évében 12.000 motorkerékpárt készített, éves termelése 2010-re pedig 97.076 darabra emelkedett. „Berlin marad a BMW motorkerékpár-építésének szíve, ezért évi 30 millió eurót fektetünk a gyártósorokba, hogy továbbra is szavatoljuk kiemelkedő gyártókapacitásunkat” – mondta el az eseményen Herman Bohrer, a gyár vezetője.


A BMW akkor is hű maradt Berlinhez, amikor más vállalatok elhagyták a várost”


Chris Pfeiffer bemutatta a gyár dolgozóinak, hogy mire képes egy általuk összerakott vas…

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending