Csatlakozz hozzánk

Hírek

Elkészült a kétmilliomodik berlini BMW

Naná, hogy a sikermodell, egy R1200GS lett a kétmilliomodik Berlinben gyártott BMW!

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Forrás: BMW

Egy BMW R1200GS volt a kétmilliomodik motorkerékpár, amely a BMW berlini gyárának futószalagjáról május 6-án legördült. A jubileumi GS-t Chris Pfeiffer, négyszeres freestyle világbajnok mutatta be az egybegyűlteknek.

Az üzemben 1969 óta gyártanak motorokat a világ minden piacára. Az esemény tiszteletére rendezett ünnepségen Berlin polgármestere, Klaus Wowereit és a többi meghívott előtt Christian Pfeiffer, a BMW-vel versenyző stunt-világklasszis prezentálta az alkalomra készült GS modellt.

Berlin polgármestere, Klaus Wowereit kiemelte, hogy a BMW Berlin jelentős és hűséges munkaadója: „A BMW akkor is hű maradt Berlinhez, amikor más vállalatok elhagyták a várost. Ez az előrelátó gondolkodás meghozta gyümölcsét, és immár kétmillió motorkerékpárt gyártottak le a berlini üzemben” – mondta el a polgármester.

Hendrik von Kuenheim, a BMW Motorrad vezetője elmondta: „A BMW csoport egyaránt elkötelezett a fenntartható motorkerékpárok gyártása és a motorozás gazdag hagyományainak ápolása mellett. A BMW kétkerekűi a motorozás élményét testesítik meg, és egyaránt képviselik gyárunkat és Berlin városát abban a 130 országban, ahova exportálják őket. Célunk, hogy tovább erősítsük hosszú távú kapcsolatainkat a várossal”


A kétmilliomodik Berlinben gyártott BMW motorkerékpár: R1200GS

A BMW berlini gyáregységében dolgozó 1900 alkalmazott naponta 510 motorkerékpárt és további 24.000 féktárcsát gyárt le a BMW autógyárai számára. Az üzem működésének első évében 12.000 motorkerékpárt készített, éves termelése 2010-re pedig 97.076 darabra emelkedett. „Berlin marad a BMW motorkerékpár-építésének szíve, ezért évi 30 millió eurót fektetünk a gyártósorokba, hogy továbbra is szavatoljuk kiemelkedő gyártókapacitásunkat” – mondta el az eseményen Herman Bohrer, a gyár vezetője.


A BMW akkor is hű maradt Berlinhez, amikor más vállalatok elhagyták a várost”


Chris Pfeiffer bemutatta a gyár dolgozóinak, hogy mire képes egy általuk összerakott vas…

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending