Csatlakozz hozzánk
LOTUS TALMA

Hírek

Elképesztő nap Monzában!

Kaotikus napot tudhat maga után a Supersport mezőnye Monzában. A tervezett futam a második körben az élmezőny négyesének bukását követően megszakadt. Ez után még két rajt és két leintés következett…

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

… így annyira kicsúszott a mezőny az időtervből, hogy a negyedik rajtot a Superbike második futama után ütemezte be a versenybíróság. Végül negyedik nekifutásra sikerült befejezni a tíz körösre kurtított versenyt.

Tóth Imi az aragóni futamon elszenvedett súlyos kulcscsonttörtése miatt nem 100%-os egészségi állapotban vágott neki a monzai viadalnak. A körülményekhez képest jól bírta a megterhelést, a pénteki vizes edzések után pedig a 27. helyre kvalifikálta magát a szombati száraz aszfalton.

„Voltak már meglepetések itt Monzában, de főként az időjárás miatt! Ilyen versenyre azonban senki nem számított! A bemelegítésen igyekeztem nem túlterhelni a sérült vállam, hiszen a két napos terhelés megviselte azért. A leintésekkel tarkított rövid futamok mondhatni kedveztek nekem, mert 10-12 körig nem éreztem fájdalmat az edzésnapokon sem. A végső megmérettetésen nagyon jól mentünk, meccselni is tudtam és Németh Baluék csoportját is sikerült megelőznöm. Az utolsó körben aztán a motorom felmondta a szolgálatot és a 23. helyre csúsztam vissza. Bár tavaly negyedik voltam ezen a pályán, a sérülésem miatt összességében elégedett vagyok! A Hondámmal egészen az utolsó körig nem volt probléma, jól muzsikált egész hétvégén a CBR! Szeretném ismét megköszönni azoknak, akik segítettek abban, hogy ilyen rövid idő alatt regenerálódjak. Doningtonig van még két hetem és ott biztosan sokkal egészségesebb és erősebb leszek! Várom már!

Tóth Imi nem száz százalékosan állt rajthoz, így összességében elégedett az eredménnyel

Alex Schacht technikai problémákkal küzdött az edzésnapokon.

Egész hétvégén szenvedtünk a kuplunggal. Nem volt rossz a verseny, de sajnos a probléma továbbra is fennállt. A motorom sem volt az igazi és ki is kellett állnom a futamon, két körrel a leintés előtt. Ismét a kuplung! De bízom a csapatomban és bízom abban, hogy a következő, doningtoni futamon sikerül majd bizonyítanunk! Már alig várom!”

EREDMÉNYEK:

warm up:
28. Tóth Imre 1’50.943
30. Alex Schacht 1’51.753

FUTAM:
23. Tóth Imre
Alex Schacht Kiállt

Korábban írtuk:

Egész nap szakadó eső áztatta a Supersport Világbajnokság negyedik versenyének otthont adó monzai aszfaltcsíkot. Tóth Iminek mégis nagy nap volt ez a mai, hiszen az aragoni futamon elszenvedett súlyos, szilánkos kulcscsonttörés és az ezt követő komoly műtét után most térhetett vissza a pályára.

Nem sok időm volt a regenerálódásra, hiszen mindössze egy hónapja sérültem és két hete még a kapcsok is bennem voltak. Ennek ellenére nagyon örülök, hogy újra motorra ülhettem és legalább az egyik kedvenc pályámon versenyezhetek! Az időjárás is nekem kedvezett, hiszen esőben lassabb a tempó, kisebb terhelés nehezedik a karomra. A motorommal bajlódtunk egy kicsit mindkét edzésen, de a kvalifikációra már sokat javult a feeling. Bár az időmérő is esőben zajlott, a végére kezdett felszáradni a pálya, így erősebb féktávokon is le tudtam tesztelni a vállamat. Az utolsó körökben folyamatosan javítottam, de az edzés végét sajnos olajfolyás miatt leintették. Összességében elégedett vagyok, és a mai nap után úgy érzem, hogy bírni fogom az egész hétvégi terhelést! Bár holnapra száraz időt jósolnak, úgyhogy nem lesz könnyű dolgom a féktávokon. Nagyon sokan segítettek abban, hogy ilyen rövid idő alatt ennyit javuljon az állapotom, amit ez úton szeretnék megköszönni! És külön köszönöm Fazekas Dénesnek a kezeléseket, amik nélkül ma biztosan nem ülhettem volna motorra!”

A csapat dán versenyzőjének viszont bőven meggyűlt a baja a technika ördögével

A csapat másik tagja, az assenben majdnem pontszerző Alex Schacht egész nap a kuplunggal bajlódott.

Nem igazán örültem az esőnek és a motorom sem volt a legjobb. Ma több technikai problémával is szembesültünk, amik közül a legsúlyosabb a kuplungom csúszása volt. Ezt sajnos az időmérőre sem sikerült orvosolnunk, úgyhogy hiába kapott új blokkot a Hondám, nem tudtam belőle többet kihozni. Remélem, hogy holnap nem vízen kell majd mennünk és a CBR is jó lesz, mert mindenképpen javítani szeretnék!”

EREDMÉNYEK:

1. szabadedzés:
27. Tóth Imre 2’08.829
31. Alex Schacht 2’10.877

1. időmérő edzés:
23. Tóth Imre 2’03.397
32. Alex Schacht 2’06.973

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending