Csatlakozz hozzánk

Hírek

Elindultak a bamakósok

Mai nap indultak a Bamakó Rally résztvevői a nagy kalandra.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Mai nap indultak a Bamakó Rally résztvevői a nagy kalandra.

Egy ideje izgat ez a Bamakó Rally-s téma. Általában vevő vagyok az őrült ötletekre, hülyeségekre, kalandokra, talán ezért is szimpatikus ez a népszerű verseny. Ma indultak útjukra a Felvonulási térről és ezért ki is mentem megnézni az indulókat. Rengetegen mentek ki megnézni őket, ami nem csoda, hisz egyre népszerűbb a sportesemény.

A 2010-esre talán már most nincs kiadó hely, mindenesetre ha valaki indulna rajta, el kell kezdenie kapkodni, már ami a nevezést illeti. Tetszik a szervezők hozzáállása, akik kalandból rendezik meg a rallyt, és nem nyerészkedés céljából.

 
Ilyen autókkal nekivágni Bamakónak olyan, mint ha sportmotorral akarnán hátra szaltót ugrani.

Tetszik, hogy aki akar, versenyezhet vérremenően, aki viszont az élmények miatt vág neki a több ezer kilóméternek, szeretettel várják őt is. Tetszik, hogy családias a hangulat és mindenki barátja mindenkinek, ha segítségre szorul valaki, a többieknek minden másodlagossá válik, amíg közösen meg nem oldják a problémát. Tetszik, hogy az afrikai rászorulóknak rengeteg mindent, kamionnyi segítséget visznek ki. És tetszik, hogy egy kicsit mindenki meg van huzatva :). Elnézve őket, az jutott eszembe, hogy ennek a rallynak már-már ciki egy korrekt műszaki állapotban lévő, vagy némi-nemű hülyeségtől mentes járművel neki vágni. Volt bőven min mosolyogni.


Mentő atóó, meg tűzótó atóó.

A lepukkant Ladára persze a szemem se rebbent meg, kötelező klisé, akár csak a Trabant. Villám Géza, a főszervező, az ötletgazda Volkswagen bogara is beleolvadt a gépek tömegébe. A -talán- ’70-es évek végi Merci már kezdett alakulni, aztán megláttam egy szintén nem fiatal, klasszikus, a Louis De Funés filmekből visszatetsző Citroen kacsát. A kis kocka Daewoo Tico még éppen megütötte a vakmerő-métert, amit végül a híres neves, legendás, elmebetegség határán született 7-es busz akasztott ki. A végére még mosolyogtam egyet, amikor -az amúgy régi Csepel tűzoltóautó– már a legelején sem indult be, de ezen segít majd a bikakábel, na meg a sivatagi forróság, egyébként eközben épp egy mentőautó ment el mögöttem, szintén Bamakó Rally felirattal. Motorok is szép számmal indultak, a legextrémebb egy MZ. Bátor.


Öltözés és meg egy utolsó “mindent bele” pacsi.
A 7-es busz

A jópár főből álló csapat egy régi,csuklós Ikarus busszal ment végig tavaly a rally. Persze annak rendje és módja szerint át volt alakítva a busz, de ne mondja senki, hogy látott már ilyet a sivatagban. Idén is undulnak, de már kicsit “performanszabb” a versenygép. Felújították, megerősítették, rendbe hozták és így már az álombaillő 110km/h-t is képes elérni. Belül teljes lakás van kialakítva, fürdővel, asztalokkal, fekhelyekkel, konyhával, “vendég-szobával”, fűtéssel és még egy csomó mindennel. Diszkó gömbök és komoly hangtechnika is került az Ikarusba. Hát nem csodálatos?


A képre kattintva többet is megtudhattok róla.

És persze a endúró-krossz világ méltán ismert alakja Perepatics Richárd csapattársaként a szintén ismert, belevaló motoros csajszi, mellesleg szépségkirálynő Semmi-Kis Tünde is a startolók között volt. A rengeteg ember között én is sok szerencsét, de inkább kitartást kívántam neki. Meg persze lőttem egy-két fotót is, ami nagyon nehéz feladat, amikor 2 négyzetméterre 4-5 ember jut a járművek és gazdáik körül. Tündi nagyon izgatott volt már, gyakorlatilag remegett a keze, és nem a hidegtől. Jó ideje készülnek erre Richárddal és végre úton vannak! Egyébként két KTM LC4 Adventure-rel vágtak neki a túrának, mindkettő ugyanolyan festéssel, akár csak a sisakok. Amint hazaérnek és túl vannak a kalandon, elcsípem Tündit egy-kis élménybeszámolóra. Addig is hajrá-hajrá!


Tünde és a KTM
A Tündével készült interjút a képre kattintva olvashatjátok!
Semmi-Kis Tünde

Indulás Afrikába..

Nem mondom, hogy nekem nem jött meg a kedvem a Bamakó Rallyhoz. Majdnem utánuk indultam a Gilera Fuocoval :). Aztán inkább hazafele vettem az utat.

Comments

comments

Trending