Csatlakozz hozzánk

Hírek

Elindul a spanyol bajnokság

Sebestyén Peti és Győrfi Alen kezdik a versenyszezont, nem máshol mint a spanyol bajnokságban.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Az albacete-i pályán veszi kezdetét az idei spanyol bajnoki szezon, melyen a Faster Management két fiatal tehetséges versenyzője, Sebestyén Péter és Györfi Alen is megméretteti magát.

A szombati kvalifikációs tréningek az időjárás miatt eléggé felemásra sikeredtek, de mindkét magyar motoros igyekezett az adott helyzetből a lehető legtöbbet kihozni. Reggel még vizes pályán indult az időmérő, de az edzés felétől már száraz gumikra cserélték a papucsokat a csapatok. A második kvalifikáción körülbelül 1,5 perc telt el, mikor kiadós égi áldás érkezett, és hiába állt el 5-10 perc múlva, az edzés hátralévő részében végig vizes volt a pálya. Peti holnap a 7. helyről, míg Alen – technikai problémákkal küszködve – a 20-ról vág neki a versenynek.

Sebestyén Péter nyilatkozata:

Összességében elégedett vagyok a rajthelyemmel, bár úgy érzem nem sikerült kihoznom magamból a maximumot. Az első időmérőn talán eltaktikáztuk magunkat azzal, hogy túl későn tettük fel a száraz gumikat és kevés idő maradt a javításra. Holnap mindenképpen az első 5 között szeretnék végezni, és pontokat szerezni.

Györfi Alen nyilatkozata:

Nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztem. Sajnos a futómű beállítással nem sikerült előre lépni, ami akkor jött igazán elő, amikor felszáradt a pálya és lehetett volna jobb rajthelyet érő időket motorozni. Holnapra kicseréli a csapatom első villát és bízunk abban, hogy ez javulást eredményez.

Roberto Favaro nyilatkozata:

Végig keményen dolgozott mindkét versenyző, nem lehet panasz a hozzáállásukra. Alen motorján holnapra kicserélik az első villát, reméljük, hogy ez megoldás lesz a problémákra. Holnap 9 óra után kezdődik a warm up, majd 11.25 órakor startol a mezőny.

Talmácsi Gábor értékelése:

Nehéz kvalifikáción vannak túl Alenék, de mindkettejük rendelkezik már annyi tapasztalattal, hogy ki tudják hozni a helyzetből a maximumot. Nagyon szurkolok nekik holnap a versenyen és remélem, hogy amikor beszélek velük majd telefonon a futam után elégedettek lesznek. 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending