Connect with us
Suzuki

Blog

Életed túrája 2.0 – A világ legmagasabb útjain

Idén megint indul motoros túra a Himalája környékére Royal Einfield motorokkal. Gyere velünk ez lesz életed túrája!

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Előszó

Minden szakasz, de szinte minden kanyar más és más látnivalót tartogat, az alábbi képes beszámolóban végigkalauzolunk az elképesztő tájakon, közel 2000 kilométeren. Tavaly is invitáltunk bennetek ide, az volt az Életed túrája cikksorozat első része, de még hosszú éveken keresztül tervezzük teljesíteni ezt a túrát, így ha bárki kedvet érez az alábbiak láttán, jelentkezzen bátran a tura@tesztmotor.hu e-mail címen.


A Tavalyi túránk beharangozóját itt olvashatjátok:

Életed motoros túrája! Himalája Roadtrip


De most térjünk vissza a jelenbe és nézzétek meg hová is invitálunk most benneteket!

Az idei túra időpontja 2018. augusztus 17 – szeptember 1.
Jelentkezni még lehet minél hamarabb, de max. július végéig!

Delhi-Manali

A Delhiben való landolást, egy gyors városnézést és egy fantasztikus, autentikus indiai ebédet követően este buszra szállunk, és reggel már a hegyek közötti kanyargásra ébredünk. Manali hegyi városkája a kiindulópontja a túrának, ahol égig érő fenyőerdők és vízesések között egy ezeréves templomba épített 50 fokos termálmedencében pihenjük ki az út fáradalmait. Másnap amikor felsorakozik egymás mellé a szálloda kertjében a gyönyörű 500 köbcentis Royal Enfield Bullet flotta, az egészen eksztatikus élmény. Gyermeki lelkesedéssel ugráljuk körül a motorokat, igazságos és barátságos sorsolást követően kap mindenki egy sajátot, amivel az út végére egészen összenő.

Delhi-Manali

Manali-Leh Highway 1. szakasz

A Manali környéki akklimatizációt követően nekivágunk a túra első (3 napos szakaszának), ami a világhírű Manali-Leh highway nevet viseli. A 3 nap alatt 4 hágón kelünk át, melyek folyamatosan egyre nőnek, a növényzet pedig folyamatosan ritkul. Az első, 4000 méteres hágóig még sűrű zöld a növényzet, aztán már egyre kevesebb a fa, inkább csak fű, bokrok és teraszos földművelés tarkítja a tájat.

Manali-Leh highway 1. szakasz

Manali-Leh Highway 2. szakasz

A második, 5000 méteres hágót követően pedig a sziklák és tengerszemek birodalmába érkezünk, előbbi lila, vörös, barna, szürke színekben pompázik, utóbbiak pedig rikító kék és zöld pöttyökként világítanak a hegyek között. Három napos lenyűgöző kanyargás a világ tetején elég ahhoz, hogy jól essen az Indus folyó partján megérkezni újra a civilizációba, Ladakh fővárosába,  Leh-be.

Manali-Leh Highway 2. szakasz

Leh és környéke

Leh nagyon izgalmas kisváros, a világ minden tájáról idesereglő hegymászó turisták központja, élénk buddhista élettel. Tavalyi látogatásunkkor a Dalai Láma is a vidék kolostorait látogatta velünk együtt, sajnos végül elkerültük egymást. Egy héten keresztül innen teszünk csillagtúrákat a környék legeldugottabb és leglélegzetelállítóbb vidékeire és a pihenőnapokat is ezen a környéken töltjük.

Leh és környéke

Pangong Lake

Az egyik leglátványosabb csillagtúránk a Pangong Lake-hez vezet, ami egy 4350 méteren fekvő sós vizű tó, melynek 70%-a Kínában, 30%-a Indiában terül el, a mínusz 40-50 fokos teleken pedig egészen az aljáig befagy, ezért semmilyen élővilág nincs benne.

Pangong Lake

Nubra Valley

Műsodik úticélunk a Nubra Valley, mely egy sivatagos folyóvölgy a Pakisztáni határ közelében, ahol kétpúpú tevék élnek 3000 méter felett. Az út vissza Leh-be a világ legmagasabb motorozható hágóján keresztül vezet, mely a helyi táblák tanúsága szerint több mint 5600 méter magasan van.

Nubra Valey

Dah Hanu

A csillagtúrák utolsó lába egy Indus menti kis falu, ahol egy a világtól teljesen elzárt Dard törzs éli középkori mindennapjait. Náluk töltjük az éjszakát egy paradicsomi sárgabarackfa ligetben. Visszafele pedig átkelünk az utolsó 5000 méter feletti hágón, ahonnan jó idő esetén megpillanthatjuk a kashmiri-pakisztáni határon fekvő, 8125 méter magas Nanga Parbat hegycsúcsot.

Dah Hanu

Utószó

Azt hiszem, hogy még soha semmilyen utazást nem bántam meg életemben, de a Himalájának ez a világtól elzárt szeglete valószínűleg a legkülönlegesebb hely ahol életemben jártam. Az, hogy a majdnem 2000 kilométert, amivel már egész mély betekintést nyertünk a környék különböző tájaiba és az itt lakók életébe egy történelmi jelentőségű motor hátán tehettem meg miközben sütött a nap és az alacsony oxigén tartalmú szél fújta az arcomat, csak hab a tortán. Ezt az élményt minden motorosnak át kellene élnie. A végére néhány személyesebb kép. Juley! (tibeti üdvözlés- a szerk.)

 

 

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

  • Pangong Lake

  • Nubra Valey

  • Manali-Leh Highway 2. szakasz

  • Manali-Leh highway 1. szakasz

  • Leh és környéke

  • Dah Hanu

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending