Connect with us
Suzuki

Blog

Elektromos járműveket tesztelünk

Peugeot ION és e-Max a terítéken

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Mi már a jövőt teszteljük folyamatosan. Szerintünk elkerülhetetlen az elektromos járművek elterjedése, annyira jók. A napi fönntartási költségek elég alacsonyak, viszont a járművek beszerzési ára még igen magas. Ez biztosan csökkeni fog.
A Peugeot ION-nak már csökkent is az ára: kétmillióval esett, de még így is 8 millió forint fölött van – az e-Max robogó pedig 900.000 környékén vihető haza.

A napi költségek minimálisak. Külön-külön teszteltük is már ezeket a gépeket, itt vannak a linkjei, most csak összehoztuk őket egy közös fotózásra, hogy lássátok, min ügyködünk mostanában.

Az e-Maxon érezni, hogy Kínában készül, vannak ráutaló jelek gazdagon, de a Peugeot ION-t japánban gyártják, ezért a minősége kifogásolhatatlan, és tényleg jó is az autó! Ha tehetitek, ilyet vegyetek városi autónak, ne Smartot! Egy feltöltéssel 120 kilométert lehet megtenni és 130 fölött van a végsebessége.
Az e-Max 80 kilométer megtételére képes egy feltöltéssel, és 70 körül alakul a vége.


Előről mindegyik pofásan néz ki…


Oldalról a robogónak “jól áll a távolság”, az ION teljesen rendben van


Hátulról is az autó nyeri a szépségversenyt


A robogón a kerékbe van építve a villanymotor. Az autóban egy automata váltón keresztül jut a nyomaték a hátsó kerekhez.


Az e-max töltője sokkal egyszerűbb, mint a Peugeot-é, de mindkettő tölthető az otthoni konektorból ha 16 Amperes van annál nagyobb biztosíték van a rendszerben.

 

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending