Hírek

Elektromos Ducatik kerülhetnek a piacra?

elektromos ducati hypermotard
Az olasz gyártó és az Zero együttműködéséről röppent fel egy pletyka!

Bangkokban, Thaiföld fővárosában kapták lencsevégre az első elektromos Ducati Hypermotardot. Sorozatgyártásról szó sincs, pletykálni és fantáziálni viszont lehet a kapott információk alapján.

A bangkoki luxusjármű kereskedés eredetileg azért készíttette a különleges modellt, mivel a Ducati dizájnja csábítja a vevőket, és ha kipróbálják az elektromos változatot, akkor könnyen vehetnek az olasz motor mellé egy elektromos motorkerékpárt is. A Hypermotard vázba konkrétan egy Zero FX erőforrás (akkumulátorok, elektromos motor) került, mely sokéves fejlesztés eredménye. A thaiföldiek szerint az elektromos motorok piacát fellendítené, ha az olasz gyártó csatlakozna.

Ez pedig akár meg is történhet! Claudio Domenicali, a Ducati vezérigazgatója kipróbálhatta az elektromos Hypermotard-ot, mivel nemrég Thaiföldön járt az új Scrambler bemutatóján. Az olasz állítólag nagyon élvezte a próbautat, sőt rengeteg potenciált látna a Ducati és a Zero együttműködésében. Természetesen semmilyen hivatalos információnk nincsen, ám könnyen meglehet, hogy a Ducati fontolóra veszi egy elektromos modell megtervezését. A vörösöket birtokló Audi is láthat potenciált az efféle fejlesztésekben, így a Harley-Davidson után az olaszok is beléphetnének az elektromos motorkerékpárok piacára.

Comments

comments

About the author

RSVRocky

Egy Simson S51 nyergében csapott meg a motorozás szele, miután elkezdtem bújni a motoros magazinokat, és egy számomra új, izgalmakkal teli világot fedeztem fel. Mai rohanó és gyakran túl racionális világunkban e hobbi értelmetlennek, túl költségesnek és kockázatosnak tűnhet, de mindezt elfelejted, amikor odahúzol a motorodnak egy kövér gázt! Két Enduro modell után az utcai motorok felé vettem az irányt, azok közül is a sportmotorok nyűgöznek le a legjobban. Leghosszabb párkapcsolatom hét évig tartott, konkrétan egy Aprilia RSV millével – az olasz motorok a gyengéim. Azóta a noalei paripát egy dögös vörös re cseréltem, így jelenleg egy tripla kilences Ducatit hajtok. Folyamatosan nyomon követem a MotoGP + WSBK futamokat, és szívesen tesztelek új vagy használt motorokat.