Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

Elektromos Enduro az év legkeményebb versenyén?

Az Alta Motors úgy döntött, leteszi a névjegyét az endurósok legrangosabb rendezvényen

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

Már nem kell sokat aludni, hiszen a 24. Erzbergrodeo idén május 31- június 3. tartja majd őrületben az Enduró rajongók szívét.

Először is tisztázzuk mi is az az Erzbergrodeo.

Kín, és küzdelem. Hit, és kimerült boldogság. Adrenalinban és verejtékben úszó kőkemény pokol. Por és benzingőz édes illata, felnyögő motorok, és a keserves csalódás kesernyés szaga. Összetört álmok, szétfoszló remények. Örömmámor. Kibírhatatlan testi fájdalom. Tűzforró katlan, a paradicsomi tájban.
Maga az őrület!

„Akik itt győztek, a mai napig a világ legjobbjai közé tartoznak, csillaguk fénye sosem fárad, vagy kopik el. Aki egyszer felbőgette itt a motorját és elbukott, egy dolog élteti. Jövőre visszatérni, és legyőzni ezt az átkozott hegyet.”

Tudom, tudod, ezért érdemes.

Idén viszont lesz egy nagyon érdekes újdonság!

Az Alta Motors Redshift EX nevű elektromos endurójával Ty Tremaine és Lyndon Poskitt feladata lesz, hogy megostromolják a hegyet, ahol minden évben 1500 versenyző közül egy maréknyi ér célba.
Mindkét versenyző tapasztalt, bár különböző formában: Poskitt már indult a Rodeón, jó enduroversenyző, és idén behúzhat egy strigulát a Dakarra is, Tremaine pedig már megostromolta az AMA versenysorozatot „a” géppel.

Az Alta vezérigazgatója természetesen nem ringatja hiú ábrándokba magát, tisztában van vele, hogy a motorokkal sem végigmenni, sem nyerni nem fognak tudni a pilóták, nekik igazából a megjelenés a fontos, hogy egy ilyen neves rendezvényre becsempésszék a motorok jövőjét, azaz az elektromos motort.

Arra persze mindenki kíváncsi, hogy mennyit fog majd bírni az EX egy benzines enduróhoz képest, de hiába 30 kW-os a kis bika, és hiába 5,8 kWh-s az akksija, ha egyszer nem cserélhető. Az állandó nyomaték, és súlya miatt az elektromos enduró sokkal könnyebben irányítható a hagyományos benzinessel szemben, de mivel csak rövid hatótávra képesek, csak sprintversenyeken nyerhetnek. Számukra felejtős az Erzberg harcosok klubjának tagjává válni.

Tehát idén az elektromos motorok pár percre belekóstolhatnak a Férfiak kőkemény világába, míg nem születik megoldás a legnagyobb problémájukra…
és visszatérhessenek. :)

Mennyire tetszett a Cikk?
  • Option 1
  • Option 2
  • Option 3
4.5

összegzése.

Az Alta Motors úgy döntött, leteszi a névjegyét az endurósok legrangosabb rendezvényen.

Sending
User Review
3 (3 votes)

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending