Connect with us
Suzuki

Hírek

Elajándékozta aranykoszorúját az idei Enduro király

A 37. Királyválasztó Piliscséven került megrendezésre, ahol bár már pontszámai alapján az előző versenyen is mindenki tudta, hogy ő nyer, Szőke Márk mégis elindult az utolsó versenyen

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG
Rejtélyes köd szállt Piliscséve esőáztatta pályájára a hétvégén, s amíg a futam rajtja egy órát csúszott, addig kellően átrágta a kellemetlen hideg a versenyzők minden porcikáját.

Mindenki készen áll,
felzúgnak a motorok,
a zászló felemelkedik,
a kerekek a földbe marnak,
s homokot szórva maguk után megindul az utolsó küzdelem.

“A két órás verseny rajtját nem sikerült elkapnom, de az élre törtem. Az elején bivalyerősnek éreztem magam, tettem a dolgom, de nem lazítottam egy pillanatra sem, viszont a hatalmas pára miatt el kellett dobnom a szemüvegem (bár nem én voltam az egyetlen aki így tett). A kemény küzdelem az utolsó pontokért mindenkit próbára tesz, így az utolsó fél óra már nagyon durva volt.

Legnagyobb ellenfelem Stefan Svitko és köztem 50 mp előny volt, de elcsúsztam a tankoláson és felzárkózott mögém. Kerekeink szinte egymáshoz értek. A cross részeken simán lehagytam, de az erdős részek neki kedveztek, rohadt gyors volt (nem hiába háromszoros Európa Enduro Bajnok), végig hallottam ahogy nyikorog, zúg a motorja, ahogy én elveszem a gázt, és ő akkor ér be a féktávra. Brutális nyomást tett rám.

 
Az utolsó körön menni már olyan érzés volt, mint amikor edzés végén futod a résztávokat, mindened sajog, úgy érzed összeesel, véged, de elötted a cél, hogy már csak egy méter, már csak fél, és ha belepusztulsz is összeszeded magad mert nem hibázhatsz. Ezt az egy kört hosszabbnak éreztem mint az egész futamot.
 

Így visszagondolva (és kipihenve) persze be kell valljam, nagyon élveztem a versenyt.

 Trófeáim közül aranykoszorúmat Sándor Dominiknak ajándékoztam, aki nagyon a szívemhez nőtt. A lassan 11 éves kissrác éppen elkezdte volna az edzéseket nálam, mielőtt megállapították, hogy asperger szindrómás, ADHD-és, és tourette szindrómában szenved. Ezek a szörnyű betegségek lassan szinte mindent elfognak venni tőle, s szerettem volna neki adni valamit, amitől azt érezheti, hogy Ő egy különleges ember számomra. Mert Ő az igazi hős!

Fényképek: Nante photo, Hugyecz Andor photo,  Kertész Kornél fotó, Vadas Mária fotó

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending