Csatlakozz hozzánk

Akciók

Eladó Talma utcai motorja

Gábor megválna a róla elnevezett replika Aprilia RS125-ösétől

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Aprilia RS125 típusú motorkerékpár, replika fényezéssel, keveset használt, múzeumban tárolt, magánszemélytől (világbajnoktól) eladó – egy ilyen hirdetést nem kell bekeretezni ahhoz, hogy felkapjuk rá a fejünket…

Talmácsi Gábor úgy döntött, hogy eladja pályafutása csúcsának emléket állító utcai, saját magáról elnevezett replika 125-ösét. Talán kell a pénz beugrónak egy GP-csapathoz? Csak reménykedünk benne, hogy így van, és ezért kell megválnia csodaszép, mille-lámpás RS-étől, mindenesetre a szép emlékek felidézéséhez ott marad a hernádi Talmácsiring bemutatótermében Gábor egyik 2007-es versenymotorja, amelyet anno az Aspar csapattól kapott ajándékba, 2007 végén.

Ha véggigondoljuk, milyen hatalmas versenyzők nevével és rajtszámával fémjelzett replikákat szoktak készíteni a gyártók, óriási elismerés, hogy az Aprilia jóvoltából a mi Gáborunk motorjának is született “utcai versenyváltozata”. És a félreértések elkerülése érdekében: nem csak nálunk volt kapható, nem csak hazai benzinvérű fiatalok szobafalán volt poszter ez a különleges RS széria. A típusról annyit érdemes tudni, hogy nem kizárólag külsejével varázsolja el a GP-rajongókat: “racingos” teljesítményleadása és hangja miatt igazi GP-fílinget nyújt, ezért nem is annyira egyszerű vezetni, mint mondjuk egy “önműködő” CBR125-öst. Sajnos lassan kuriózumnak tekinthetők az efféle gépek (különösen ezzel a fényezéssel), hiszen például az új generációs, 2011-es RS 125-ös, akarom mondani RS4 125-ös már négyütemű lesz… Ami valamilyen szinten (EU-szinten…) érthető, de azért sokunknak hiányozni fog az utcáról a jó kis Castrol-illat.


Dedikált Talmácsi sisakot is kap a vevő az újszerű kétütemű sportmotor mellé

Talmácsi Replica RS 125, személyesen Talmácsi Gábortól. Alig használt, bejáratott, múzeumban tartott motorkerékpár eladó. Fojtás nélküli kivitel, személyes átadással, Talmácsi Gábor 2010-es dedikált sisakja ajándék a motorkerékpárhoz” – csupa jó hír, 15 helyett 30 lóerő, már be is van járatva, ráadásul Magyarország legsikeresebb motorversenyzője adja át a két gyári kulcsot. Plusz még aláírt versenysisak is jár hozzá, akár az is érhet 600.000 forintot. Egyébként ár érdeklődésre, de új korában másfél milliós listaár szerepelt a magyar világbajnoki replika neve mellett. A motor Hernádon tekinthető meg, ahol a Talmaringen akár rögtön karcolhatsz is vele egyet, de én inkább hazavinném egy utánfutón és betolnám a karácsonyfa mellé.


Ezt a képet még a 2008-as kölni Intermot-on készítettük a friss replikáról


Sietned kell, mert sokan pályáznak a vasra, Bajnai Gordont például komolyan érdekli a vétel 🙂

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending