Csatlakozz hozzánk

Hírek

El van átkozva Borsay motorja?

Ezúttal a nitró nem működött rendesen – Szabb beszámolója Kunmadarasról

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Szöveg: Borsay Szabolcs

Borsay Szabolcs mellől elpártolt a szerencse az idei dragbike-szezonban: az utolsó kunmadarasi fordulón is feladta a harcot a Suzuki. Valószínűleg nem is lesz több közös bevetésük Kunmadáron, de hogy mi történt legutóbb, Szabb meséli el.

Az augusztus 20-i hétvégén rendezték meg a nyílt magyar bajnokság negyedik fordulóját Kunmadarason. Bizakodva vártuk a versenyt: a két héttel Kunmadár előtt végzett teszt után a motor tökéletesen üzemelt.

Péntek délután négy órára már a pályán voltunk, hogy az öt órakkor kezdődő teszten már mehessünk. Már az első futamon kiderült, hogy a két héttel korábbi beállítások az újrakent és nagyon jól tapadó pályán egyáltalán nem működnek – így gyakorlatilag kedhettük elölről megtalálni a helyes kuplung setup-ot.

A szombati időmérőkön egyre jobban működött a motor, de valami oknál fogva a 4. hengerben 40%-os veszteséget mértünk, így gyorsan levettük a hengerfejet és leellenőriztük mi okozza a hibát. Semmit sem találtunk így visszatettük és újra rajthoz álltunk. Az első fordulóban a hétvégén a magyar csúcsot megdöntő Papp Lacival kellett megmérkőznöm. Kevés eséllyel ugyan, de nekivágtunk – nem sikerült.


Borsay Szabolcs (jobbra) motorja a Shox Extrém Hétvégére sem állt össze

Teljesen érthetetlen módon a teszten még tökéletesen működő nitrórendszer 200 métertől nem jól üzemelt, aminek köszönhetően a motor alig tolt. Komolyan el kellett gondolkoznom, hogy vajon ki átkozhatta el mert ilyen tényleg nincs, hogy valami mindig bedöglik… Valószínűleg a tapasztalatunk is kevés a tökéletes beállításhoz, ami Racepak Datalog rendszer nélkül szinte lehetetlen – de ez akkor is érthetetlen.

A verseny után komoly elhatározásra jutottam és elfogadtam a Svéd Veidec Pro-Stock dragbike csapat főnökének, Roger Lyrennek az ajánlatát. Talán két hét múlva már itthon is lesz az a professzionális Pro-Stock versenymotor, ami kizárólag a legjobb alkatrészekből, elektronikából van összerakva és Racepak Datalog rendszerrel is ellátták – így könnyítve meg az ideális beállítás sokkal gyorsabb megtalálását.


Szabb a startban

Köszönöm azoknak, akik eddíg is és a jövőben is mellettem állnak és továbbra is bíznak bennem. Én hiszem, hogy az új motorral újra a legjobb lehetek! Köszönet az X-Bike-nak,  Magyar Suzuki Zrt.-nek, a Monster Energy-nek, a Mugen Race-nek, a Pure-Solve-nak, a Motul-nak és nem utolsó sorban az Oakley-nak a támogatásért és a sok segítségért!

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending