Csatlakozz hozzánk

Hírek

EJC: Sebestyén Péter a dobogón

Bódis Ricsi után Petinek is összejött: SP a francia Magny Cours pályán megszerezte első dobogós helyét az utánpótlás sorozatban – az összetettben a negyedik helyre zárkózott fel

Közzétéve

ekkor

ejc magny-cours 2013
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A szezon utolsó előtti hétvégéjéhez érkezett a European Junior Cup mezőnye: Sebestyén az összetett kilencedik helyén várta a francia pályán rendezett viadalt:

“A szombati időmérőt vizes pályán kellett teljesíteni, melyet szerelőimnek, Dede Istvánnak, illetve Drimba Zolinak köszönhetően, – akik kijavították a technikai problémáimat – jól indítottam. Néhány kör jután elkezdtem gyorsulni. Már az elsõ gyors körömben a szektorok ideje alapján a 6. helyre kvalifikálhattam volna magam, de sajnos leintették az edzést, mert felolajozták a pályát, így a korábban megfutott 11. pozícióval kellett megelégednem”

“A vasárnapi verseny számomra nagyon kalandos volt. A 11. helyről sikerült – idén először – az első helyig felküzdenem magam, amikor azonban piros zászlóval intették le a futamot, mert két versenyző bukott, akik közül az egyik a bukótérben maradt. Öt körösre mérsékelték a távot, a futamot pedig a Superbike után ismételték meg. Ezt már az 1. helyről kezdtem (hiszen első helyről intettek le), egészen az utolsó kör utolsó fordulójáig(!) az élen álltam, amikor utolért egy spanyol versenytársam, és megelőzött. Az utolsó körre elfáradtam, soha eddig semmilyen egészségügyi problémám nem volt, de a jobb kezem nemrég bedurrant, gyógyszerrel és injekcióval is kellett kezelni”

Dobogós szeretne lenni összetettben – minden esélye megvan rá

“Mindössze egy tizeddel előztek meg, jó lett volna nyerni, de semmi okom bánkódni, az idén először végre dobogóra állhattam, így nagyon boldog vagyok. Szeretném megköszönni Drimba Zoli, Dede István szerelőimnek a munkájukat és azoknak, akik itthon motorozási lehetőséggel segítettek. Nagy bulit biztos nem most csapunk, úgy is mondhatom, hogy tizenhét órás haza vezetéssel és a hétfői iskolával ‘ünneplem’ a dobogós helyezést…“ – nyilatkozta Sebestyén.

A fiatal tehetség célja, hogy az utolsó futamon is dobogóra állhasson, az összetettben is a top háromban szeretné az évet zárni a European Junior Cup-ban. A versenysorozat a spanyol pályán, Jerezben fejeződik be, az október 20-ai hétvégén.

A másik magyar: Bódis Richárd csodás menetelés után bukott…

Eseménydús vasárnap várta az EJC mezőnyét, köztük Ricsit, aki számára egyáltalán nem úgy alakult az időmérő, ahogy tervezte – emiatt csak a 28. helyről vághatott neki a 8 körös futamnak. Kanyarról kanyarra, körről körre egyre előrébb verekedte magát és már pontszerző helyen száguldott, amikor jött a rettegett piros zászló és a versenyt félbeszakították.

Új versenyt rendeltek el, melyen a versenyzők az alapján állt fel a rajtrácsra, ahol leintették őket. Ricsi így másodszorra már a sokkal előkelőbb 14. helyről indult. Hatalmas lendülettel kezdett, de végül nem sikerült a bravúr: nem sikerült pontokra váltani az első versenyen nyújtott szenzációs teljesítményt, mivel a rajt utáni második kanyarban Ricsi motorjának elment az eleje és véget ért számára a verseny. A francia futamot végül Augusto Fernandez nyerte, Sebestyén Péter és Javier Orellana előtt.


Bódis Richárd:
“Nagyon közel voltam ahhoz, hogy szinte vert helyzetből mégiscsak pontokkal térjek haza Franciaországból. Jó ritmusban kezdtem és csak az lebegett a szemem előtt, hogy minél előbb előrébb verekedjem magam. Sikerült a huszonnyolcadik helyről feljönnöm a tizennegyedikre, amikor jött a piros zászló. Ugyanazokkal a célokkal álltam rajthoz a második versenyen is. Jól sikerült a start, de a második kanyarban sajnos elment a motorom eleje és elestem. Nagyon sajnálom, hogy így alakult ez a hétvége, mert gyorsan ráéreztem a pályára és lett volna esélyem pontokkal távozni. Sebestyén Petinek ezúton is gratulálok, nagy versenyt futott!”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending