Csatlakozz hozzánk

Hírek

Ej mi a kő, robogós?

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Petőfinek nem is kellett volna gyalogolnia Pestig, mert egy 50 köbcentis vassal egy-két óra alatt felnyargalt volna a fővárosba…

A kiskőrösi fiatalok nem költenek verset, se Pestre nem akarnak menni, épp ezért költözött az I. Putoline és Sava Robogó Roadshow a városukba. Ahogy korábban már írtunk róla, a road show hét helyszínen robog végig az országon, szeptemberben a hetedik állomás lesz a döntő helyszíne.

A MotorShow1 által szervezett rendezvénysorozat első állomására közel 20 nevező érkezett, többségük „hagyományos”, de nem széria robogóval. Egy-két spéci járgány is akadt, amelyek stunt-ra, vagy éppen gyors kanyargásra voltak kihegyezve. Simsonból is volt egy szép darab, egy 30 év körüli Star, csilli-villi állapotra felújítva.

A robogó road show ugye háromféle megmérettetést kínál: ügyességi, stunt és robogó szépségversenyt. Az ügyességi verseny izgatja leginkább a fantáziát, a nevezők a fődíjra hajtanak, ami egy versenyrobogó, pontosabban egy Gilera GP1000 tesztlehetőség.

A nevezőknek átadott Putoline és Sava ajándékcsomag segített mindenkinek legyőzni a lámpalázat, így a verseny tervezett kezdését fél órával csúsztatni kellett, hogy mindenki megfelelően megismerhesse az ügyességi pályát.
Az érkezőket a Monster Energy tuningolta, így gyorsabban töltődtek ki a jelentkezési lapok… Az indulók járgányai is jól jártak, mindenki egy 5000 forintos Nanoenergizer (nanotechnológiás súrlódáscsökkentő) adalékkal lett gazdagabb.

A stunt verseny előzetes válogatás alapján zajlik az év folyamán. A neten meghirdetett lehetőségre lecsaptak a gumiégető srácok, a legjobbak videói alapján válogatták ki az egyes helyszínek fellépőit. Ahogy arról már tudattunk Titeket, minden helyszínen egy-egy stunt-os nyomja a show-t, amelyről egy kétperces videoklip készül. A roadshow végén a klipeket feltöltik a robogomagazin.hu-ra, ahol szavazni lehet, hogy kinek melyik stunt-os mutatványai jönnek be leginkább. A legtöbb szavazatot gyűjtő lesz a 2012-es győztes!

Az első Robogó Roadshow-n két srác bemutatózott, a hazai stunt élet második testvérpárja, Négyesi Zsolt és Tibor (az elsők a Demény-tesók, Laci és Zsolti). Négyesi Zsolt a legutóbbi kunmadarasi versenyen a második, míg Tibor a negyedik helyezést érte el, tehát a felhozatal kemény lesz, már most látszik.

A srácokat Szemöldök (Angyal Zoli) fertőzte meg, két éve motoroznak, a show pedig, amit nyomtak, lenyűgöző volt! Az ETZ-k már azt sem tudják, hogy milyen két keréken egyenesen menni, de még egy keréken sem nagyon, mert ezer kört írtak le – mindeközben a Négyesi tesók hátsó tengely lábtartótól a műszerfalig mászták meg, serpák nélkül.

A bemutatót követő ügyességi futamon mindenki csak egyszer teljesíthette a pályát. A lábletétel, a bójakoccolás és a bójadöntés 3-5 másodperces időbüntetéseket jelentenek, így a verseny előtti gyakorláson megismert pályán iszonyatosan kellett koncentrálnia mindenkinek.

A szűk bójasor közötti haladás, egy kanyarral nehezítve, a Putoline és Monster dobozok hordóról hordóra átrakása és a szűk szlalom belevitt egy-két indulót a málnásba. A gyorsnak ígérkező robogós is hibázhat, a lassú pedig nem fut jó időt, így nem véletlen, hogy a győztes versenyző a krosszozásban is jártas. A kiskőrösi ügyességi futam nyertese a hetedik fordulóban megmérkőzhet az egyelőre ismeretlen további győztesekkel.

A következő Putoline-Sava Robogó Roadshow időpontjai és helyszínei:
Június 1. – Ózd
Június 22. – Székesfehérvár
További info:
robogomagazin.hu

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending