Csatlakozz hozzánk

Hírek

EICMA 2013 – Triumph

Az angol gyártó két új, egy ráncfelvarrott és egy koncepció modellt hozott

Közzétéve

ekkor

eicma2013 triumph
ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Az angol márka 2010 óta 20%-kal növelte eladásait világszerte, így idén már 51.000 darabnál is több kerül a vásárlókhoz. A hazai importőr is dicséretben részesült a gyári értekezleten, mivel itthon is egyre több Triumphot adnak el.


Nem is csodálkozunk rajta, hiszen egytől egyig mindegyik igazán jó motor volt,amit eddig teszteltünk. Az eladások 30%-át az Adventure kategória szereplői teszik ki, ezért a Tiger 800 XC egy különleges SE (Special Edition) taggal gazdagodik. Az újítások leginkább csak a szemnek kedvesek, de a pirosra festett váz és a fekete idomok mindenképp vevőösztönzőek.


A Thunderbird Storm tesztje után már elhisszük, hogy van értelme ennek a Cruiser kategóriának és érdemes is fejleszteni. Ezért ez a világ legnagyobb 1700 köbcentis soros kéthengeres blokkjára épülő Thunderbird modell új vázat, 47 mm-es Showa első teleszkópokat, szintén Showa hátsó lengéscsillapítókat és új kerekeket kapott, a semlegesebb irányíthatóság érdekében.
Az új Thunderbirdnek egyik változata a Commander öntött alu kerekekkel, dupla lámpával, új és kényelmes kétrétegű üléssel és kipufogóval, és csupasz, rosszfiús kinézettel.
 

Triumph Thunderbird Commander

A másik pedig a Thunderbird LT (long tourer) küllős kerekekkel, új kétrétegű kényelmes üléssel, új kipufogóval, plexivel, táskával, utasháttámlával és trepnivel, amely mind a szériafelszereltség része.

Triumph Thunderbird LT

A nyomatékkal eddig sem volt baj, de kissé ezen is emelni tudtak, most 151 Nm és 92 lóerőt ad az erőmű. A szeparált kétrétegű ülés tömése is különböző anyagokból épül fel, így hosszabb távokon is kényelmes.
Még egy különlegesség kapcsolódik a Triumph Thunderbird LT-hez, mégpedig az, hogy a világ első fehér falú radiális gumiabroncsával kerül a szalonokba, amelyet az Avon gyárt.


Az America sorozat is kap mostantól egy LT felszereltségű társat, amelybe soros kéthengeres, 865 köbcentis, 60 lóerős blokk került, amely 3300-as fordulatszámnál adja 72 Nm-es maximális nyomatékát. A futóműve ennek is japán gyártmány, de ebbe a Kayaba szállította az alkatrészeket.

A jövőben további új modellek jelennek meg Triumph márkanév alatt, amiről most már többet el mertek árulni. Ez pedig egy 250-es sportmotor képében jelenik meg 2015-ben, amely Indiában fog készülni.

  Galéria  

Triumph Tiger 800XC SE
Triumph Thunderbird Commander

Triumph Thunderbird LT kiegészítő lámpával és plexivel
Triumph America LT

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending