Csatlakozz hozzánk

Hírek

EICMA 2013 – Triumph

Az angol gyártó két új, egy ráncfelvarrott és egy koncepció modellt hozott

Közzétéve

ekkor

eicma2013 triumph
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Az angol márka 2010 óta 20%-kal növelte eladásait világszerte, így idén már 51.000 darabnál is több kerül a vásárlókhoz. A hazai importőr is dicséretben részesült a gyári értekezleten, mivel itthon is egyre több Triumphot adnak el.


Nem is csodálkozunk rajta, hiszen egytől egyig mindegyik igazán jó motor volt,amit eddig teszteltünk. Az eladások 30%-át az Adventure kategória szereplői teszik ki, ezért a Tiger 800 XC egy különleges SE (Special Edition) taggal gazdagodik. Az újítások leginkább csak a szemnek kedvesek, de a pirosra festett váz és a fekete idomok mindenképp vevőösztönzőek.


A Thunderbird Storm tesztje után már elhisszük, hogy van értelme ennek a Cruiser kategóriának és érdemes is fejleszteni. Ezért ez a világ legnagyobb 1700 köbcentis soros kéthengeres blokkjára épülő Thunderbird modell új vázat, 47 mm-es Showa első teleszkópokat, szintén Showa hátsó lengéscsillapítókat és új kerekeket kapott, a semlegesebb irányíthatóság érdekében.
Az új Thunderbirdnek egyik változata a Commander öntött alu kerekekkel, dupla lámpával, új és kényelmes kétrétegű üléssel és kipufogóval, és csupasz, rosszfiús kinézettel.
 

Triumph Thunderbird Commander

A másik pedig a Thunderbird LT (long tourer) küllős kerekekkel, új kétrétegű kényelmes üléssel, új kipufogóval, plexivel, táskával, utasháttámlával és trepnivel, amely mind a szériafelszereltség része.

Triumph Thunderbird LT

A nyomatékkal eddig sem volt baj, de kissé ezen is emelni tudtak, most 151 Nm és 92 lóerőt ad az erőmű. A szeparált kétrétegű ülés tömése is különböző anyagokból épül fel, így hosszabb távokon is kényelmes.
Még egy különlegesség kapcsolódik a Triumph Thunderbird LT-hez, mégpedig az, hogy a világ első fehér falú radiális gumiabroncsával kerül a szalonokba, amelyet az Avon gyárt.


Az America sorozat is kap mostantól egy LT felszereltségű társat, amelybe soros kéthengeres, 865 köbcentis, 60 lóerős blokk került, amely 3300-as fordulatszámnál adja 72 Nm-es maximális nyomatékát. A futóműve ennek is japán gyártmány, de ebbe a Kayaba szállította az alkatrészeket.

A jövőben további új modellek jelennek meg Triumph márkanév alatt, amiről most már többet el mertek árulni. Ez pedig egy 250-es sportmotor képében jelenik meg 2015-ben, amely Indiában fog készülni.

  Galéria  

Triumph Tiger 800XC SE
Triumph Thunderbird Commander

Triumph Thunderbird LT kiegészítő lámpával és plexivel
Triumph America LT

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending