Connect with us
Suzuki

Hírek

Együtt edzett Spanyolországban a Magyar és Szlovák motoros utánpótlása

A MIR-Racing Hungary kezdeményezése révén, csapatszíntől és nemzetiségtől függetlenül, közös tréningen vettek részt a gyorsasági motoros utánpótlás fiatal tehetségei

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Jelentős mérföldkőnek tartja a MIR-Racing Hungary az elmúlt héten történteket, mivel a nem hétköznapinak mondható kezdeményezésük révén, csapatszíntől és nemzetiségtől függetlenül, sikeres közös tréningen vettek részt a Magyar és Szlovák gyorsasági motoros utánpótlás fiatal tehetségei, a motorsportok hazájában, Spanyolországban.

A házigazda, aki fogadta kis csapatot és a technikai hátteret biztosította teszthez, nem mellesleg a világon az egyik legerősebb utánpótlás bajnokság, a Cuna de Canpeones (Bajnokok Bölcsője) egyik főszervezője, a spanyol MIR-Racing volt.  Az RFME spanyol nemzeti bajnokság utánpótlás részét képező Cuna de Campeones sorozat évtizedes múltjában, számtalan világbajnok kezdte el pályafutását, épp ezért nagyon ígéretesnek tűnik a lehetőség, hogy egy ilyen kapu nyílt meg a régiónkban lévő fiatal motorversenyzőknek.

A magyarok közül Vincze Hanna (4orty Racing) Kecskés Bence (4orty racing) Varga Tibor (4orty Racing) Kovács Zoltán (4orty Racing) Várkonyi Tamás (Chrobák Team), valamint szlovák részről Viktor Csemez (4orty Racing), Bruno Kiss (MaceranoMotoAktiviti) és Ladislav Veverka (SMF) húzhatta a gázt négy napon keresztül a Valenciától délre fekvő Circuito Fortuna Motorsport 1750 méter hosszú, technikás pályáján.

MIR Racing Hungary, Vincze Imre:  Spanyol partnerünk másodjára adott lehetőséget és biztosított tecnikai hátteret részünkre a teszthez. A tavaly novemberi alkalmat követően, most viszont nagyobb létszámmal érkeztünk, különböző csapatokból jelentkező kis pilóták részvételével. Hosszas előzetes szervezésnek és a résztvevő fiatalok és szüleik fegyelmezett munkájának köszönhetően, az elejétől a végéig minden rendben zajlott. A spanyol MIR Racing felkészített motorokkal és felszereléssel várt minket. Az egyhetes programban a gyerekek négy napon keresztül tesztelhettek, ráadásul az utolsó napon a spanyol utánpótlás bajnokság kiemelkedő tehetségeivel együtt motorozva, tőlük tanulhattak a pályán. Mind a nyolc gyerek nagy fejlődést mutatott és ügyesen teljesített a tréningen.  A tesztnapok végén lehetőségünk volt megnézni a spanyol trénerek edzési módszereit, amiből szintén sok hasznos dolgot profitáltunk. Köszönöm mindazoknak, akik részt vettek a teszten és segítettek a munkában, ezáltal egy közös új út kezdetén, remek felkészülési lehetőséget és egy feledhetetlen élményt nyújthattunk gyerekeink számára.”

A MIR Racing Hungary közös nagy terveket felállítva, az idén alakult 40rty Racing-el dolgozik együtt ez évtől. A 40rty Racing csapatmentora Györfi Alen, aki évtizedes sportszakmai tapasztalatával és motoros tudásával fogja segíteni a csapata színeiben versenyző hat fiatal tehetséget.

Nem kis feladat előtt áll a csapat, mert magasra tették az idénre a lécet: ugyan is, a 2018-as versenyszezonban, míg Vincze Hanna a MAMS-SMF-JMC nemzetközi up. bajnokságban, valamint egy –két verseny erejéig a Spanyol regionális IMR kupában húzza a gázt, addig a sikeres előszezoni teszteknek köszönhetően Varga Tibi, Kovács Zoli és Viktor Csemez,  a spanyol RFME Utánpótlás Bajnokságban, vagyis nem máshol, mint a Cuna de Campeones-ban kaptak nagy lehetőséget a feljebblépésre. Az új csapat egyik része így a spanyol pályákon, két versenyzője pedig,  Kecskés Bence és testvére Kecskés Tomi, az Olasz Utánpótlás Bajnokságokban keresi a kihívást az előttünk álló szezonévben. Ráadásul Bence, a Luca Pasini (Mattia Pasini édesapja) és Alessandro Falzone által vezetett RXP Race For Passion csapatánál motorozik, nem kis meglepetésre. Mind a hat versenyző a MIR-Racing és az IMR-racing Hungary támogatottja lesz ebben az évben.

Szöveg és fényképek: MIR-Racing Hungary media

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending