Csatlakozz hozzánk

Hírek

Egyelőre Talma a legjobb hondás

Hivatalosan is kezdetét vette az idei Superbike vb: a Supersport géposztály két tréningjén a leggyorsabb hondásként Talmácsi zárta a napot, még egy bukás is belefért…

Közzétéve

ekkor

talma phillip island teszt1
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Talmácsi Gábornak a teljes 2013-as szezonra érvényes szerződése van a cseh Prorace Teammel a Supersport kategóriában, így idén 14 alkalommal láthatjuk majd küzdeni az ezredekért a magyar világbajnokot, több mint 30 vetélytársával együtt.

Az első versenyre vasárnapig kell várni, de a csapatok már keményen dolgoznak, hiszen két tesztnap (február 18-19.) áll a rendelkezésükre, hogy behangolják a motorokat a phillip islandi pályára. Talmácsi az ún. akklimatizálódás miatt már a múlt héten elutazott csapatával a kontinensre, így már hozzászokott a nagy meleghez is, ami nap mint nap fogadja őket.

Bizakodásra adhat okot, hogy a legjobb hondásként Talmácsi zárta a napot. Kétszer 110 perces tréninget teljesítettek a versenyzők, az elsőn a hetedik, míg a másodikon a negyedik legjobb köridőt érte el, összesen 43 kört tett meg.

Talmácsi 43 kört tett meg az ausztrál tesztek első naján

A határok folyamatos feszegetése közben egyszer elcsúszott a pálya első szektorában lévő négyes kanyarban, mely egy visszafordító hajtű – szerencsére sem neki, sem a motorjának nem lett komolyabb baja. A hétfői munkálatok során elsősorban a motor áttételezésére és a futómű setupokra koncentráltak. A Prorace Team csapata egy új szakemberrel is bővült, aki a motor gátlójának beállításában nyújt segítséget és már elsőre megtalálták a közös hangot a magyar versenyzővel.

“Nagyszerű érzés a szezont elkezdeni egy ilyen gyönyörű helyen, mint a phillip islandi pálya. Jól érzem magam az új dizájnban, ami egyfajta plusz erőt ad. Nagyon jó az idő, 32 fok van és én inkább motorozok nagy melegben, mint fázzak. A mai tréningek alkalmával az áttételezésen és a futómű beállításán dolgoztunk. Az új szakemberrel is gyorsan megtaláltuk a közös nevezőt, aki a motor gátlójának állításában segít. Az elektronikai rendszer még nem működik kellően, de a csapat dolgozik rajta, hogy azzal is minden rendben legyen” – nyilatkozta Talma.

Gábor jól érzi magát a bőrében

Forrás: TGM

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending