Csatlakozz hozzánk

Hírek

Egyedibb BMW-k, szériában

Az R1200GS-nek, a K1300S-nek és a K1300R-nek is kijön egy különlegesebb változata 2012-re

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: BMW

Három új modellváltozatot is leleplezett a BMW a múlt heti milánói motorkiállításon: az R 1200 GS Rallye, a K 1300 S HP-csomaggal és a speciális K 1300 R is új színt, némi különlegességet igyekeznek csempészni a bajor gyártó kínálatába.

A BMW Motorrad Motorsport jellegzetes színeivel dekorált alpesi fehér fényezése, fekete villája és motorja sportos, kalandvágyó jelleget kölcsönöz az R 1200 GS Rallyenak, amely a márka raliversenyeken és egyéb motorsport-rendezvényeken elért sikerei előtt tiszteleg. A gyártó szerint az egészet modern, műszaki színezettel itatja át a metálszürke Paralever lengővilla és szelepfedél, valamint a teljesen krómozott kipufogó. Mindezek mellett igazi „csemegét” szolgáltat a „magmavörösre” fényezett hátsó váz.

A BMW a fekete/fehér üléssel a 110LE teljesítményű túraenduró sportosságát kívánja hangsúlyozni. Drótküllős kerekeinek, markolatfűtésének, fehér markolatvédőinek, oldaltáska-tartóinak, fedélzeti számítógépének és elektronikus állítási lehetőséget kínáló Enduro ESA futóművének köszönhetően egy szélsőséges körülmények között is jól használható motorról, egyesek szerint legendáról van szó.


BMW R 1200 GS Rallye
Az új R 1200 GS Rallye modellváltozat legfőbb jellemzői

·    Alpesi fehérre fényezett idomok
·    Dekorációs motívumok a BMW Motorrad Motorsport színeiben
·    Fekete villa-külsőcsövek
·    Feketére fényezett motorblokk
·    Magmavörös hátsó váz
·    Aszfaltszürke metál egyágú lengővilla (Paralever)
·    Gránitszürke metál szelepfedél
·    Piros öltéssel varrt fekete/fehér ülés
·    Enduro ESA
·    Teljes egészében krómozott kipufogórendszer
·    Drótküllős felnik
·    Markolatfűtés
·    Fehér markolatprotektorok
·    Oldaltáska-tartók
·    Fedélzeti számítógép

A K 1300 S amellett, hogy a BMW K-sorozatának legsportosabb tagja, egyúttal kényelmesnek és praktikusnak is mondható. Túraalkalmasságát például jó szélvédelem, valamint eltalált ergonómia fokozza. A HP-csomaggal kiegészített BMW K 1300 S modell az amúgy sem részletszegény alapváltozat különlegesebb kiadása. Legfőbb ismertetőjegye a szálcsiszolt alumínium sorszámtábla, amely az airbox borításán kapott helyet. Egyedi fényezése és HP Carbon kiegészítői – köztük az első sárvédő, az airbox borítása, a kuplungházfedél és az ülésborítás – különböztetik meg a „mezei” kiviteltől.

A fentieken túlmenően a HP-csomag több kiegészítőt tartalmaz a K 1300 S új változatán, így például az alapfelszerelésnek számító első-hátsó HP lábtartókat és a színezett plexit is. Annak érdekében, hogy gazdája a stabilabban tehesse el télire a vasat, hátsó motoremelő állványt is ad a BMW ehhez az egyébként is jól felszerelt bringához.

A 175 lóerős K 1300 S egyébként az opcionális Dynamic-csomag keretein belül olyan finomságokkal gazdagodik, mint a váltóasszisztens, az Akrapovic sportkipufogó, az elektronikusan állítható ESA II futómű, az ASC kipörgésgátló, az abroncsnyomás-ellenőrző vagy a markolatfűtés és a fedélzeti számítógép.


BMW K 1300 S modellváltozat HP-csomaggal
A HP-csomaggal kiegészített K 1300 S modellváltozat legfőbb jellemzői

·    Szálcsiszolt alumínium sorszámtábla az airbox borításán
·    Alpesi fehér/lupinkék metál/éjfekete fényezés
·    HP Carbon első sárvédő
·    HP Carbon airboxborítás
·    HP Carbon kuplungházfedél
·    HP Carbon ülésborítás
·    HP lábtartók elöl-hátul
·    Váltóasszisztens
·    Akrapovic-sportkipufogódob
·    ESA II
·    Fedélzeti számítógép
·    Kipörgésgátló (ASC)
·    Abroncsnyomás-ellenőrző (RDC)
·    Markolatfűtés
·    Színezett plexi
·    Hátsó motoremelő állvány

A BMW „power-roadster”-nek nevezi a K 1300 R-t, ami magyarra lefordítva egy erős meztelen motort jelent: tény, hogy 173 lóerős teljesítményével és 243 kilogramm menetkész tömegével igen dinamikusan terelgethető a bajor bringa.

A 2012-re bemutatkozó speciális modell exkluzív fényezése a gyártó szerint jól kihangsúlyozza erőt sugárzó első traktusát és sportosan keskeny farát – bár láttunk már ennél kecsesebb faridomot is, de az eleje tényleg elég marcona. A matt „Ostra-szürke metál” és a „zafírfekete metál” együttese még férfiasabbá teszi az amúgy sem lányos kinézetű motort – amihez a megújult grafikájú típusjelzés is hozzáteszi a magáét, de ennél az apróságnál sokkal-sokkal fontosabb a látványos karbon motorspoiler!


BMW K 1300 R speciális modell
A K 1300 R speciális modell legfőbb jellemzői

·    Különleges matt Ostra-szürke metál/zafírfekete metál fényezés
·    Napsárga típusjelzés
·    Karbon motorpsoiler

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending