Csatlakozz hozzánk

Műhely

Egy új elektronika: Bazzaz

Elektronikák jönnek, elektronikák mennek… Most ismét jött egy, egyenesen Amerikából

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Elektronikák jönnek, elektronikák mennek… Most ismét jött egy, egyenesen Amerikából

Szöveg: AgoMotors

Akik egy kicsit is figyelik a tengerentúli motoros termékeket, azok már egy ideje olvashattak egy új elektronikáról, a Bazzaz-ról. De mi is, vagy ki is az a Bazzaz? Ammar Bazzaz, aki szaktudásával az AMA Superbike-ban több versenyzőt is hozzásegített a bajnoki címhez, 2003-ban úgy döntött, ne maradjon a tudása és a tapasztalata csak a versenysportnak. Megalapította a nevével fémjelzett céget, a Bazzaz Performance-t. Céljuk a motorok elektronikai és üzemanyag rendszerének utólagos tökéletesítése és persze a konkurenciák (mint a Power Commander) piaci részesedésének csökkentése.

A Bazzaz négy különféle elektronikával támad a piacon:
– Z-Fi – injektor-vezérlő
– Z-Fi QS –injektor-vezérlő gyorsváltóval
– Z- Fi TC – injektor-vezérlő kipörgésgátlóval és gyorsváltóval
– QS4-USB – gyorsváltó-vezérlő

Z-Fi – injektor-vezérlő

A gyári elektronikából jövő injektor jelet – megfelelő beállítás után – képes megváltoztatni úgy, hogy a motor levegő/üzemanyag értéke (AFR – Air/Fuel Ratio) mindig optimális legyen. Ettől a motor dinamikusabb és lineárisabb lesz azon kívül, hogy erősebb és nyomatékosabb is. Ezt 12 gázálláson és 500 fordulatonként tudjuk megtenni, ami egy sportmotor esetén akár közel 250 adatot jelenthet. És itt még nincs vége! Fokozat függvényében a beállítást még tudjuk %-os értékkel is módosítani, amivel nagy sebességnél még pontosabbá lehet tenni a ram-air működését. Persze alapból tudja a két térképes verziót, amit akár kormánykapcsolóról is tudunk vezérelni.

Ára: 89.900 HUF

Z-Fi QS – injektor-vezérlő gyorsváltóval

Tudásában az injektor-vezérlője megegyezik a Z-Fi-vel, viszont tartalmaz egy gyorsváltót is, természetesen váltókapcsolóval együtt. Ennek segítségével kuplungolás és gázelvétel nélkül tudunk felfelé váltani, ami utcai körülmények között kényelmes, verseny körülmények között pedig gyors. A gyorsváltó természetesen állítható fokozatonként változó gyújtás-megszakítási idővel, ami még komfortosabbá teszi a váltást.

Ára: 186.900 HUF

Z-Fi TC – injektor-vezérlő kipörgésgátlóval és gyorsváltóval

Tudásban ez a model megeygezik a Z-Fi QS-sel, csak “mellékesen” tartalmaz még egy kipörgésgátlót is. Ennek a beállítása talán a legnehezebb. Nem elég, hogy be kell állítani 12 gázálláson és 500 fordulatonként az érzékenységét, meg kell adnunk, hogy melyik gázállásnál ilyenkor hogyan működjön, azaz vegye el egy nagy pillanatra a gyújtást vagy pedig sok kis apró megszakítást eszközöljön. Mindezt 10 fokozatban és ha még ez nem lenne elég, akkor az előbbit megfejeli a Bazzaz a fokozatonkénti érzékenység módosításával. És ha ez még mindig nem elég, akkor kiegészítésképpen lehet csatlakoztatni hozzá egy külső érzékenység állítót, amivel akár eső esetén vagy a gumi nagyobb kopása esetén menet közben állítani tudjuk a működését. Tehát nem egyszerű! Arról nem is beszélve, hogy mindenkinek más a vezetési stílusa, vagy más a futóműve vagy más fajta gumival nyomul. Hogyan is működik?! Figyeli a fordulatszám „ugrását”, így nincs szükség speciális érzékelők felszerelésére a kerekekhez.

Ára:
219.900 HUF

QS4-USB

A gyorsváltó-vezérlő képes a gázelvétel és kuplungolás nélküli felfelé váltásra. Beállítható fokozatonként változó gyújtás-megszakítási idő is és még a váltókapcsoló mellett lehetőségünk van villanófény használatára is.

Ára: 124.900 HUF

xx
Z-AFM – automatikus üzemanyag állító

A Z-Fi sorozat mindegyik eleméhez külső egységként csatlakoztatható egy automatikus hangoló egység, aminek segítségével menet közben tudjuk mérni és rögzíteni az levegő/üzemanyag keveréket, melyet később kiértékelhetünk, illetve ezen adatok alapján módosíthatjuk a beállított értékeket.

Ára: 86.900 HUF

Mindegyik modell USB porttal rendelkezik, hogy a Z-Fi Mapper programmal könnyedén lehessen beállítani az eszközöket. Amennyiben kérdésetek van a Bazzaz elektronikákkal kapcsolatban, vagy szeretnétek mélyebben megtudni, hogyan működnek ezek, akkor bátran írjatok a hozzászólásokban!

Üdvözlettel:

AGO Motors KFT.
cím: 1097 Budapest, Illatos út 9.
tel.: (+36 20) 44-44-AGO
e-mail: info@agomotors.hu
web: www.agomotors.hu

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending