Csatlakozz hozzánk

Hírek

Egy nap szabadság…

Átadni a szabadság érzését – ez a célja a Négy kerékrõl két kerékre nevű kezdeményezésnek. A gyerekek a Pető Intézetben még hetekig, hónapokig táplálkoznak ebből az élményből… (videóval)

Közzétéve

ekkor

a nap videoja - szeptember 2014
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Immár negyedik alkalommal gyűltek össze a motorosok, hogy a Nemzetközi Petõ Intézetben tanuló és gyógyuló gyermekek iskolakezdését különlegessé tegyék. Szerda délután körülbelül hatvan motoros – a „mezõnyben” korábbi és jelenlegi sportolókkal, közéleti személyiségekkel – gyűlt össze, hogy rendőri felvezetéssel meginduljanak a néhány kilométeres városi körre (közben azok a gyerekek, akik nem ülhettek motorra, az intézet udvarán – a Hungaroring Miniring programjának keretében – készségfejlesztő játékokkal, szimulátorokkal tölthették el az időt).

A végén egyvalamiben nagyon hasonlítottak egymásra: fülig ért a szájuk.

„Fantasztikus volt a hangulat, a végén már több volt a motoros, mint a motorozni vágyó gyerkőc. Volt aki motorra pattant, mások a trike-ot, vagyis a háromkerekû motort választották, megint mások a tuktukot. Hatalmas élmény volt, imádtam. Az pedig meghatott, hogy az esemény végén az egyik konduktor elárulta, ebből az élményből még hónapokig táplálkoznak a gyerekek” – mondta Szujó Zoltán, az MTV riportere, Formula–1-es szakkommentátora.


Olimpiai bajnok ökölvívónk, Kovács „Kokó” István az eddigi négyből háromszor ott volt a Pető Intézetnél: „Életre szóló élményt jelent akár csak egyszer is részt venni egy ilyen rendezvényen – akár utasként, akár motorosként –, úgyhogy igyekszem mindig itt lenni. A Négy kerékrõl két kerékre program nagyon szép és nemes kezdeményezés, amely során a szervezõknek hála olyan gyermekeknek is átadhatjuk a szabadság érzését, akiknek ebben csak nagyon ritkán van részük” – nyilatkozta Kokó.

“A Petõ Intézettel nagyon jó a kapcsolatunk, az ott tanuló és gyógyuló gyerekek integrálása a közlekedésbe kiemelten fontos számunkra” – mondta Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese. A mogyoródi versenypálya négy jelenleg is aktív motorversenyzőt – Kis Viktóriát, Chrobák Jánost, Gyutai Adriánt és Laczkó Mátét – is felkért, hogy vegyen részt az eseményen.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending