Hírek

Egy Monster az egymilliomodik Ducati

1.000.000 ducati monster 1200s
A héten elkészült az egymilliomodik Ducati, egy gyönyörű, meztelen Monster 1200S. Milánó környékére került Borgo Panigale jubileumi remekműve

Csak annak tudatában nem olyan nagy ez (az egyébként nagy) szám, hogy a Honda nemrégiben legyártotta a 300 milliomodik(!) motorját, ami egy “40 éves” GoldWing lett. Igaz, a világ legnagyobb motorgyártóját és a bolognai manufaktúrát ebből a szempontból kár lenne összehasonlítani – maradjunk annyiban, szép ez a szám az Audi égisze alá tartozó márkától.

A jubileumi Szörnyeteg a tavalyi milánói show-n debütált 1200-es Monster lett, természetesen abból is az S verzió (Öhlins; +10LE). A kerek (1.000.000.) darab kormányába karcolták a lényeget (a számot), hogy a tulajdonosa mindig láthassa, mivel megy. Apropó tulaj: a 47 éves Cinisello Balsamo milánó környéki Ducatista, azaz márkahívő – személyesen a vállalat vezérigazgatójától, Claudio Domenicalitól kapta meg a kulcsokat, aki a következőket mondta az esemény kapcsán:

“1946-tól napjainkig megterveztünk, legyártottunk és leszállítottunk egymillió darab álmot – amik a rajongók számára valósággá váltak. A sikerünk abban a kivételes munkában rejlik, amely a Ducati gyár minden egyes dolgozójában ott van: a motorozás és a márka iránti szenvedélyükkel járulnak hozzá ahhoz, hogy ilyen szép, egyedi és kívánatos gépeket készítenek. Átadni az egymilliomodik Ducatit egy igazi Ducatistának…igazán különleges élmény, amely egyben erőt ad a munka folytatásához”

Az álló sorban középen a Ducati vezérigazgatója, Claudio Domenicali

Itt már majdnem kész volt a mérföldkő-Monster

Egyébként ezzel a videóval kíván Kellemes Ünnepeket a Ducati:

Comments

comments