Csatlakozz hozzánk

Hírek

Egy elektromos amerikai: Harley-Davidson TRUNK

Az utóbbi időben több olyan, nem várt bejelentést tett a Harley-Davidson (vízhűtéses motorok, 500 cm3-es belépő szintű H-D), amitől a tulajdonosok és rajongók is a stresszlabdáikhoz nyúltak

Közzétéve

ekkor

petit h-d trunk
RST AIRBAG

Az viszont végképp kiverte a biztosítékot, amikor Matthew Levatich a cég fennállásának 110. évfordulóján azt mondta, hogy nem ördögtől való ötlet az elektromos Harley és a mérnököket nagyon érdekelné a kihívás. Lehet, hogy csak tesztelni akarták a rajongókat, mert semmilyen konkrétum nem hangzott el, de az is lehet, hogy már dolgoznak a prototípuson. Akár így van, akár úgy, nehezen tudjuk elképzelni, hogy néz majd ki egy villany H-D.

Egy francia tervező Nicolas Petit, már évekkel ezelőtt (2009) elképzelte, lerajzolta és egy 1:1 méretarányú modell megépítése után a nagyközönségnek is bemutatta, hogy az ő olvasatában, milyen lenne a motor. A motor igazi „zöld” alkotás, hiszen monsieur Petit természetes és újrahasznosított anyagokat is beletervezett.


A koncepció szerint a váz alumíniumból készül és egy 48 lóerős (65 Nm nyomatékkal) elektromotor hajtja meg a 200 kilogrammos motorkerékpárt, amely maximálisan 130 km/h-ra sebesség elérésére lenne képes. A 6.5 kWh-s lítium-ion akkumulátorok kapacitása elég lenne 5 óra városi motorozásra.

Az akkumulátorokat 4 óra alatt 80%-ra, 6 óra alatt pedig 100%-ra lehetne feltölteni és az élettartalmuk 4.500 feltöltés. A megállásról elöl két 320 mm-es tárcsa és a hozzájuk tartozó négydugattyús féknyereg gondoskodna, míg hátul egy 310 mm-es tárcsa, kétdugattyús féknyereggel.


Valószínűleg sem Nicolas Petit, sem más nem fog soha az utcán motorozni a TRUNK-kal, de egész jó kis formát hozott össze. Nincs túlbonyolítva, de odafigyelt az apró részletekre. Az én kedvencem, a „tanksapka”, abba nem lehet első látásra nem beleszeretni. A jövőbe mutató, de nem a valóságtól elrugaszkodott. Nem csodálkoznék, ha 10-15 év múlva már hasonló formavilágú motorokkal is találkoznák a kereskedések bemutatótermeiben.
Je félicite M. Petit

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending