Csatlakozz hozzánk

Hírek

Egy álom válik valóra: Kispataki a WSBK-n

Viktor a Superbike világbajnokság elit mezőnyében húzhatja a gázt Brno-ban!

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: Viktor Menedzsment

Ilyen még nem volt: Kispataki Viktor a világ legjobb Superbike pilótái között versenyezhet Brno-ban!

Szabadkártyával indul a 25 éves versenyző a Superbike-világbajnokág cseh fordulóján, július második hétvégéjén. Viktor nagy álma teljesül, mely egyben eddigi karrierje megkoronázása is. Kilenc éves kora óta húzza a gázt, gyermek és felnőtt kategóriákban többszörös Magyar Bajnok. Egy rövid kényszerpihenő, majd a Supermoto szakágba tett kitérő után 2003 óta versenyzik az ezres géposztályban Superstock, illetve Superbike kategóriában. Az Alpok-Adria és a Nyílt Osztrák Bajnokság háromszoros nyertese.

2010-ben debütált világbajnoki sorozaton, a hosszú távú viadalok mindegyikén ott volt. Az évadzáró katari 8 órás futamon Arie Vos és Didier Van Keymeulen csapattársaként a dobogó harmadik fokára állhatott. E teljesítmény természetesen komoly gyorsulással együtt járt, melyet a stopperóra is megmutatott. Csak a szakértők kedvéért, Viktor idei köridei: Hungaroroing – 1.50 , Brno – 2.04 , Pannonia-ring – 1.54.

Ez mind nem lenne elég a Superbike Világbajnokságon való részvételhez, de Kispataki mögé állt teljes mellszélességgel az Esztergomi Prop-tech tuningműhely. A Honda már készül a megmérettetésre, 16.5-ös kerékkel és egy élesebb blokkal, melyet még egyszer tesztel Viktor a versenyhétvége előtt.


Kispataki alaposan rászolgált erre a nem mindennapi lehetőségre

“Iszonyatosan örülök a lehetőségnek, és egyben nagyon izgatott is vagyok. Már gyerekként is a világbajnokságon való részvételről álmodtam, de mióta négyüteművel versenyzem, célom a Superbike VB. Néhány másodpercet szeretnék gyorsulni, felzárkózni ehhez az elit mezőnyhöz. Köszönöm mindenkinek a biztató szavakat, és a csapatnak a  lehetőséget” – nyilatkozta boldogan Kispataki.


Még egy ok tehát elutazni a legközelebbi SBK viadal nézőterére – vagy élőben követni a történteket az Eurosporton

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending