Connect with us
just1 mx
Suzuki

Blog

Egy motoros karácsonya

Az ünnepek közeledtével minket, motorosokat is elkap az ünnepi hangulat. Persze kicsit másképpen éljük ezt meg, mint a többi ember…

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

Amíg az időjárás engedte, még tettünk pár kilométert a motorunkba, részt vettünk minden Mikulás guruláson, de most már egyre valószínűbb, hogy idén nem lesz több “menjünk egy kört” telefon. Vége a szezonnak, téliesítettük és elraktuk legkedvesebb hobbink, függőségünk kegytárgyát.

A drágaság a garázsban gondosan betakarva, lemosva, leápolva várja a tavaszi első gurulást, a legnagyobb fanatikusok pedig a lakásukban szorítanak neki egy kis helyet erre a kritikus időszakra.


Egy biztos, a családi karácsony nem telhet el úgy, hogy ne gondolnál a motorodra, vagy azokra az emberekre, akikkel nyáron együtt csapattátok, és ha nem is szenteste, de karácsony valamelyik napján, vagy a két ünnep között találtok rá alkalmat, hogy összefussatok.
Talán még apróbb ajándékot is adtok egymásnak, hiszen emlékszel, hogy már kilógott az ujja a kesztyűből, vagy éppen a térdvédője kopott el, ezért a legtökéletesebb ajándék neki egy motoros ajándékkártya a MotoPartsShopból.

Egy motorosnál a készülődés sem telik átlagosan…
A legnagyobb stresszforrás egyikét – mint a fa belefaragását a talpba – sem éljünk meg drámának, mert a garázsban a motor mellett munkálkodva oda-oda pillanthatunk a letakart gépre, és máris máson jár az eszünk: vajon vegyek-e még ajándékba valami apróságot neki? Lepjem meg egy új kuplung-, fékkarral, vagy egy másik kipufogóval? Vagy egy dobozzal a túrákhoz? Persze, az lenne az igazi, ha még egy másik motor állna a fa alatt…
Mire a gondolatsor végére érsz, már benne is van a fa a tartóban.

Majd amikor már a fát díszíted, átvillan az agyadon egy kósza gondolat, hogy a motorodat miért ne öltöztetnéd ünnepi díszbe? Vagy ez már-már a perverzió határát súrolja?  Akkor jössz rá hogy nem, mikor küldesz egy képet a cimborádnak az égősorral feldíszített vasról, és válaszként szintén egy képet kapsz az ő motorjáról, hasonló körülmények között. Hiába néz kissé furcsán rád a család össze többi tagja, te abban a pillanatban megnyugszol, hogy ez teljesen normális. :)

Vacsora közben végig azon pörögsz, hogy jövőre hova kéne menni túrázni, mi több, a családi nyaralást hogyan lehetne úgy összehozni, hogy motorral menj.
Amint elcsendesedett minden és már mindenki behúzódott a képernyő elé, hogy megnézzék újra, hogyan védi meg a házát Kevin McCallister, te szép csendben kiosonsz a motorhoz.

Megsimogatod és elmerengsz az ide éven.
Mennyi kilométer gyűrtetek le együtt,
mennyi örömet okozott,
és mit hoz a következő szezon.

Kis idő után azt veszed észre, hogy már ki is takartad, rá is másztál, s miután már tizenötször körbejártad, simogattad, a pillanat hevében nekiesel meghúzni néhány csavart.


Bizsergő fenékkel várod, hogy olvadjon el a hó, hogy jöjjön a tavasz és végre szúrhasd neki az egyest, de a szezon még várat magára, még bőven van idő felkészülni rá.

A család meghitt kötelékéhez visszahúzódsz, szeretetük melegében megnyugszol, s azon gondolkodsz:

„Vajon létezik karácsony motor nélkül?”

Boldog Karácsonyt kíván a tesztmotor.hu csapata!

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending